קושימומחה
מוכן ב1 ש, 45 דק.
מנות8
ציון בריאות8
מגזין

קפונטה, תבלין חצילים

קפונטה, תבלין חצילים
גשו לסופר וקנו רסק עגבניות, בצל, גבעול סלרי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו -45 דקות. נסו קפונטה (תבלין חציל סיציליאני), רוטב חצילים סיציליאני (קפונטה), ו חציל חמוץ מתוק (קפונטה) (מתכונים דומים).

הוראות

1
1 לזרוק את חצילים חתוכים לקוביות עם כ 2 כפות מלח ולשים לתוך קערה גדולה. מכסים את הקערה בצלחת שמתאימה לקערה ומשקל אותה בפחית כבדה.
מרכיבים שתצטרך
חצילחציל
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
2
תן לזה לשבת 1 שעה.
3
מסננים את החצילים, שוטפים במים מתוקים ומייבשים עם מגבות נייר. 2
מרכיבים שתצטרך
חצילחציל
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מגבות ניירמגבות נייר
4
חום 2 כפות שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישולשמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
5
מוסיפים בצל וסלרי, מתבלים במלח. לבשל, ערבוב מדי פעם עד הבצל מתחיל להתרכך-כ 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
סלריסלרי
בצלבצל
מלחמלח
6
תוסיף את השום. לבשל 1-2 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
שוםשום
7
הסר מהמחבת ולהניח בצד. 3 נגבו את המחבת במגבת נייר, הפכו את החום לגבוה והוסיפו את שמן הזית הנותר.
מרכיבים שתצטרך
שמן זיתשמן זית
ציוד שתשתמש בו
מגבות ניירמגבות נייר
מחבתמחבת
8
בואו החום הזה עד השמן הוא כמעט עישון.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישולשמן בישול
9
מוסיפים את החצילים ומפרשים אותו בשכבה דקה ככל שאתה יכול במחבת.
מרכיבים שתצטרך
חצילחציל
מורחיםמורחים
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
10
תן לרחוש זה במשך 1-2 דקות לפני ערבוב, ואז לתת לו לשבת דקה מלאה לפני ערבוב שוב. לבשל ככה במשך 5-6 דקות. 4
11
מוסיפים את תערובת הבצל-סלרי, העגבניות, הזיתים, צנוברים, צלפים ופתיתי פלפל אדום. מערבבים היטב.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי פלפל אדוםפתיתי פלפל אדום
צנובריםצנוברים
עגבנייהעגבנייה
צלפיםצלפים
סלריסלרי
זיתיםזיתים
בצלבצל
12
מוסיפים את החומץ, הסוכר ואת רסק עגבניות ומערבבים פעם נוספת. מבשלים, ערבוב מדי פעם עד חצילים הוא רך מאוד, על 8 דקות.5
מרכיבים שתצטרך
רסק עגבניותרסק עגבניות
חצילחציל
חומץחומץ
סוכרסוכר
13
הסר מהחום ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
14
מערבבים בזיליקום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. קפונטה יכול להיות בקירור, מכוסה, עד 5 ימים.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
באזיל!באזיל!