קפונטה, תבלין חצילים
גשו לסופר וקנו רסק עגבניות, בצל, גבעול סלרי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו -45 דקות. נסו קפונטה (תבלין חציל סיציליאני), רוטב חצילים סיציליאני (קפונטה), ו חציל חמוץ מתוק (קפונטה) (מתכונים דומים).
הוראות
1 לזרוק את חצילים חתוכים לקוביות עם כ 2 כפות מלח ולשים לתוך קערה גדולה. מכסים את הקערה בצלחת שמתאימה לקערה ומשקל אותה בפחית כבדה.
מסננים את החצילים, שוטפים במים מתוקים ומייבשים עם מגבות נייר. 2
חום 2 כפות שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים בצל וסלרי, מתבלים במלח. לבשל, ערבוב מדי פעם עד הבצל מתחיל להתרכך-כ 5 דקות.
תוסיף את השום. לבשל 1-2 דקות יותר.
הסר מהמחבת ולהניח בצד. 3 נגבו את המחבת במגבת נייר, הפכו את החום לגבוה והוסיפו את שמן הזית הנותר.
בואו החום הזה עד השמן הוא כמעט עישון.
מוסיפים את החצילים ומפרשים אותו בשכבה דקה ככל שאתה יכול במחבת.
תן לרחוש זה במשך 1-2 דקות לפני ערבוב, ואז לתת לו לשבת דקה מלאה לפני ערבוב שוב. לבשל ככה במשך 5-6 דקות. 4
מוסיפים את תערובת הבצל-סלרי, העגבניות, הזיתים, צנוברים, צלפים ופתיתי פלפל אדום. מערבבים היטב.
מוסיפים את החומץ, הסוכר ואת רסק עגבניות ומערבבים פעם נוספת. מבשלים, ערבוב מדי פעם עד חצילים הוא רך מאוד, על 8 דקות.5
הסר מהחום ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
מערבבים בזיליקום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. קפונטה יכול להיות בקירור, מכוסה, עד 5 ימים.
מרכיבים
596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבזיליקום קצוץ2(חוֹרֶף)צלפים, סחוטים1גבעול סלרי, טחון1שן שום, טחון1חצילים גלובוס - על 1 lb, לקוביות1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקזיתים ירוקים מגולענים, קצוצים דק4(חוֹרֶף)שמן זית, מחולק1קטןבצל, טחון596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקצנוברים, קלויים4עגבניות שזיף, קצוץ דק11 קילו קישואים,שמן זית בתוספת 3 עד 4 כפות596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר8ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח2(חוֹרֶף)ליקוריץ צהוב וירוק1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה