קרוסטטה דובדבן חמוץ
זמן הכנת המתכון כ 5 שעות אם יש לכם חמאה, מים, מלח וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו פיצה דובדבנים Crostata Dolce (פאי שרי ריקוטה) עם רוטב דובדבן פורט, קרוסטטה דובדבן, ו קרוסטטה דובדבן-שקדים-אגס (מתכונים דומים).
הוראות
הכה יחד חמאה וסוכר 1/3 כוס עם מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד חיוור ורך, על 3 דקות. שמור 1 כף ביצה מוכה, צונן, עבור ביצה לשטוף ולהכות את הביצה הנותרים לתוך תערובת חמאה, ולאחר מכן להוסיף וניל, להכות היטב. הפחת מהירות נמוכה ומערבבים בקמח, מלח וגרידת עד שהתערובת פשוט יוצרת בצק.
חצי בצק ויוצרים כל חצי לדיסק 5 עד 6 אינץ'. לעטוף דיסקים בניילון נצמד ולהירגע עד המשרד, לפחות 30 דקות.
מחממים חמאה במחבת nonstick 12 אינץ ' מעל חום מתון עד הקצף שוככת, ולאחר מכן מוסיפים דובדבנים טריים או קפואים עם כל מיצים וסוכר ומבשלים, ערבוב, עד הסוכר מומס. (דובדבנים יהיה להפריש מיצים.) המשך להתבשל עד דובדבנים הם מכרז אבל לא מתפרק, על 8 דקות. מערבבים יחד מים קורנפלור כדי ליצור משחה סמיכה, ולאחר מכן מערבבים לתוך מילוי רותח ומרתיחים, ערבוב לעתים קרובות, 2 דקות. מילוי מגניב במהירות על ידי הפצת אותו במחבת אפייה רדודה מצמרר עד פושרת, על 15 דקות.
מרדדים פיסת בצק 1 (לשמור על שארית חתיכת מקורר) בין 2 גיליונות של נייר שעווה לתוך סיבוב 12 אינץ'.
הסר גיליון העליון של נייר ולהפוך את הבצק למחבת טארט. Trim overhang ל 1/2 אינץ ' לקפל פנימה, ולאחר מכן לחץ על הצד של פאן כדי לחזק קצה. עוגת טארט צ ' יל.
מרדדים את הבצק שנותר באותו אופן ולהסיר את גיליון הנייר העליון, ולאחר מכן לחתוך את הבצק לתוך 10 (1 אינץ ' רחב) רצועות בצק להחליק, עדיין על נייר שעווה, על גבי תבנית אפייה. רצועות צמרמורת עד המשרד, על 5 דקות.
שים גיליון אפייה גדול מרופד בנייר כסף באמצע התנור וחימום מראש לתנור ל 375 ° F.
מורחים מילוי פגז טארט צונן ומסדרים 5 רצועות 1 אינץ ' בנפרד על פני מילוי, הקשה על הקצוות על קצה פגז טארט. סדר הנותרים 5 רצועות 1 אינץ בנפרד באלכסון על פני רצועות ראשונות כדי ליצור סריג עם רווחים בצורת יהלום. לקצץ את הקצוות של כל הרצועות סומק עם קצה המחבת.
מברשת הסריג העליון עם ביצה מוכה שמורות ומפזרים crostata עם הנותרים כף סוכר.
אופים קרוסטטה במחבת על תבנית אפייה בתנור עד מאפה זהוב ומילוי מבעבע, על 1 שעה. (אם הסריג והקצוות נראים חומים מדי לאחר 30 דקות, מכסים באופן רופף בנייר כסף.) Crostata מגניב לחלוטין במחבת על מדף, 1 1/2 עד 2 שעות, כדי לאפשר מיצים להתעבות.
* Crostata הוא הטוב ביותר ביום זה נעשה אבל יכול להיעשות 1 יום קדימה ונשמר, מכוסה בנייר כסף, בטמפרטורת החדר.