קרמל גברת תפוחים
תפוח גברת קרמל נטול גלוטן, וצמחוני מתאבנים. מתכון זה מספק 24 מנות. עם 151 קלוריות, 0 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו סוכר, שמנת, תפוחים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו קרמל גברת תפוחים, פורל חרדל ותפוחי גברת, ו נקניק צרוב במחבת עם תפוחים גברת וגזרת נחלים (מתכונים דומים).
הוראות
קו גיליון אפייה גדול עם נייר קלף או מחצלת סיליקון. אם גבעולי התפוח אינם חסונים, הכנס שיפודי עץ או זרדים לצמרות.
בסיר קטן, להביא את השמנת רק לרתיחה.
הסר מהחום. בסיר גדול, לשלב 1/2 כוס הסוכר עם מים ומיץ לימון. באמצעות מברשת מאפה רטוב, לשטוף את הצד של הסיר. מביאים לרתיחה מעל חום מתון מבלי לערבב ומבשלים עד הסירופ מתחיל צבע סביב הקצוות, על 4 דקות. לסובב את המחבת בזהירות, ואז להתבשל עד הקרמל הופך צבע ענבר בהיר, 2 עד 3 דקות יותר.
הסר מהחום. באמצעות כף עץ ארוכה, מערבבים בזהירות את השמנת הכבדה החמה.
להחזיר את הקרמל לחום ומערבבים בסירופ תירס, מלח ואת הנותרים 3/4 כוס סוכר.
מוסיפים את החמאה ומביאים את הקרמל לרתיחה בחום גבוה בינוני. לשטוף את הצד של הסיר עם מברשת מאפה רטוב. הכנס מדחום ממתקים בקרמל ומבשל אותו מעל חום מתון עד שהמדחום רושם 242, 6 עד 7 דקות. הגדר את הסיר על מתלה חוט ומערבבים את הוניל.
בואו לעמוד קרמל במשך 5 דקות כדי להתקרר מעט.
עובד במהירות, לטבול את התפוחים הגברת לתוך הקרמל, נותן כל טפטוף עודף בחזרה למחבת. הגדר את התפוחים על תבנית אפייה מוכנה. אם הקרמל הופך עבה מדי, לחמם אותו בעדינות על אש נמוכה.
בואו קרמל תפוחים במשך 1 שעה לפני ההגשה.