רגל כבש עטופה בבייקון עם הפחתת יין אדום
רגל כבש עטופה בבייקון עם הפחתת יין אדום עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלך. מתכון ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, פליאוליטי וראשוני זה מגיש מתכון אחד . חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -258 גרם חלבון , 132 גרם שומן ובסך הכל 2442 קלוריות . המתכון הזה מבית Allrecipes דורש רסק עגבניות, שמן זית, יין ורוזמרין. 4 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-30 דקות . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 77% . הציון הזה די טוב. שוקי טלה בהפחתת יין אדום קלמנטינה ותאנה , שוק טלה קלוע יין אדום ושוק טלה צלוי ים תיכוני עם רוטב יין אדום דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
לקצץ עודפי שומן וקרום דק מרגל הטלה; מניחים לתבנית צלייה.
חותכים חריצים בבשר ומכניסים לחרכים שברי שום.
מערבבים שמן זית, מיץ לימון ורוזמרין בקערה קטנה; מברישים את התערובת על הטלה.
מניחים פרוסות בייקון על הבשר.
נותנים לצלי לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
מחממים תנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס).
צולים כבש בתנור שחומם מראש עד שמדחום בשר הנקרא מיידי מוחדר לחלק העבה ביותר של הרגל, לא נוגע בעצם, קורא 145 מעלות פרנהייט (65 מעלות צלזיוס) עבור מדיום-רייר או 160 מעלות פרנהייט (70 מעלות צלזיוס) עבור בינוני , 1 1/2 עד 1 3/4 שעות.
מעבירים את הטלה לצלחת הגשה, מכסים ברדיד אלומיניום ומניחים לעמוד תוך כדי הכנת הרוטב.
רפרף והשליך עודפי שומן מטפטופי מחבת שנותרו בתבנית הצלייה; מניחים מחבת על אש בינונית. מבשלים ומערבבים בצל בטפטופים עד לשקיפות, כ-5 דקות; יוצקים פנימה יין. מערבבים יין וטפטופי מחבת, מגרדים וממיסים פיסות מזון חומות שתקועות בתחתית המחבת.
יוצקים ציר, מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש לנמוכה. מערבבים רסק עגבניות לרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכ-1 כוס. מתבלים במלח ופלפל שחור. לרוטב חלק יותר, מסננים לפני ההגשה.