רוטב חצילים ועגבניות עם קוסקוס ישראלי
רוטב חצילים ועגבניות עם קוסקוס ישראלי עשוי להיות בדיוק הרוטב שאתם מחפשים. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון טבעוני זה יש 317 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 11 גרם של שומן למנה. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. גשו לסופר וקנו שמן זית, שאלוט, כורכום טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו חציל קלוי וסלט קוסקוס ישראלי, סלט חצילים עם קוסקוס ובזיליקום ישראלי, ו חציל בגריל ופלפל אדום עם קוסקוס ישראלי (מתכונים דומים).
הוראות
לחמם 1 כוסות של מרק במחבת 12 אינץ ' על חום גבוה עד שהוא מגיע לרתיחה. מערבבים את הקוסקוס ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, ומפחיתים את החום כדי להביא אותו לרתיחה חשופה. מכסים, ערבוב מדי פעם, עד הנוזל העודף נספג, על 8 עד 10 דקות.
חום מעל חום בינוני-גבוה עד מנצנץ.
מוסיף את שאלוט, כורכום, וקורט של מלח. לבשל, ערבוב כל הזמן 3 עד 4 דקות, להוסיף את השום ולבשל עד ריחני, על 1 דקה יותר.
מוסיפים את החצילים, ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להתרכך, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים את העגבניות, נשאר 1/2 מרק כוס, פפריקה, פתיתי צ ' ילי. לאחר העגבניות מתחילים לרכך, בעדינות לשבור אותם עם כף עץ או מחית תפוחי אדמה. מכסים, מפחיתים את החום לנמוך ומבשלים עד שהחצילים מבושלים דרך והעגבניות נשברו לחלוטין, כ -20 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מערבבים בקוסקוס ומאפשרים לו לספוג את הנוזל העודף וחם דרך, 1 עד 2 דקות יותר.
הסר מהחום ומקשט עם עלי בזיליקום.