רוטב טורקיה בסיסי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של רוטב, אז תנו הזדמנות ל רוטב טורקיה בסיסי. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאים ל-3 מנות. מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 25 גרם של שומן, וסך הכל 389 קלוריות. מתכון זה מ צ'או יש 1 אוהדים. לכי לחנות ותקני ציר עוף, יין, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 15 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו רוטב עוף בסיסי, הודו צלוי פשוט עם רוטב הודו עשיר, ו מיסו - שפשף את טורקיה עם רוטב טורקיה (מתכונים דומים).
הוראות
יוצקים את הטפטוף מהודו הקלוי לתוך קערה קטנה חסינת חום.
בואו לשבת במשך כמה דקות עבור השומן לעלות למעלה, ואז לרפרף את השומן עם כפית להשליך; להגדיר את הטפטוף בצד.
מניחים את מחבת הקלייה על פני שני מבערים מעל חום בינוני.
שים את הבצל והסלרי מתוך תרנגול ההודו הקלוי, יחד עם צוואר טורקיה הקלוי, במחבת. לגרד את כל חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת עם מרית שטוחה.
מוסיף את היין או שרי תוך גירוד התחתון של המחבת ומבשלים עד מופחת בחצי.
הוסף את טפטופים שמורים בחזרה למחבת.
יוצקים את התערובת דרך מסננת להגדיר מעל קערה בינונית חסינת חום ולהניח בצד. תשליך את המוצקים מהמסננת.ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית. כאשר הוא קצף, מפזרים את הקמח באופן שווה על זה.
לטאטא את הקמח והחמאה יחד ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד לתערובת (המכונה רביכה) הופך את הצבע של חמאת בוטנים, על 5 עד 7 דקות.תוך הקפצה ברציפות, מוסיפים לאט את ציר העוף או מרק ומיצי המחבת המתוחים. להביא את התערובת לרתיחה ולבשל, להיות בטוח לטאטא בשולי המחבת, עד שהרוטב מתעבה מעט.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.