רוטב פודינג חמאה
רוטב פודינג חמאה נטול גלוטן, וצמחוני ומספק כ 8 מנות. מנה זו מכילה סביב 2 גר' של חלבון, 11 גרם של שומן, וסך הכל 141 קלוריות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לכם חלב חמאה, שעועית וניל, סוכר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון של 13% המנה הזאת לא כל כך מדהימה. נסו עוגת חמאה פאונד עם רוטב פודינג, תפוחים קלויים עם רוטב פודינג חמאה, ו עוגת פודינג חמאה (מתכונים דומים).
הוראות
היכו יחד חלמונים ביצה וסוכר בקערה בינונית עד עבה מאוד חיוור, על 3 דקות.
יוצקים שמנת לתוך סיר כבד, בינוני. לגרד זרעים שעועית וניל עם נקודת סכין קטנה, ולהוסיף זרעים חצאי תרמיל כדי שמנת. להביא קרם לרתיחה מעל חום בינוני; להסיר מן החום ברגע בועות להתחיל ליצור סביב קצה סיר.
לאט לאט לטאטא תערובת קרם חם לתוך תערובת חלמון. החזרת תערובת לסיר, וחום על חום בינוני-נמוך. מערבבים כל הזמן עם כף עץ, הקפד לערבב על כל החלק התחתון של המחבת לתוך הפינות, עד רוטב מתעבה מספיק כדי לצפות את החלק האחורי של הכף, על 3 דקות. כאשר נעשה, מסלול נמשך דרך פודינג על הגב של הכף לא ייסגר.
מגישים מחבת חמה, או מניחים בקערה גדולה מלאה בקרח במשך 25 דקות או עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר, ערבוב מדי פעם; מקררים עד הקור. הרוטב יכול להתבצע 1 יום קדימה.