רוסטביף
גשו לסופר וקנו צלי עכוז, עמילן תירס, רסיסי שום, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. כדי להשתמש ב עמילן תירס אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,סנדלר דובדבן ומשמש כקינוח. נסו הרוסטביף של פאט, צלי בקר, ו הרוסטביף הטוב ביותר אי פעם (מתכונים דומים).
הוראות
1 להתחיל עם הצלי בטמפרטורת החדר (להסיר מהמקרר 1 שעה לפני הבישול - לשמור אותו עטוף). מחממים התנור ל 191° (190°C).2 עם סכין חדה לעשות 8 חתכים קטנים סביב הצלי.
מניחים רסיס של שום לתוך כל חתך. קח כף או כך של שמן זית להפיץ בכל רחבי הצלי.
מפזרים את הצלי במלח ופלפל.
מניחים את הצלי ישירות על מתלה תנור, צד שומני למעלה, עם מחבת טפטוף על מתלה מתחת למדף הצלייה. סידור זה יוצר הסעה בתנור, כך שאתה לא צריך להפוך את הצלי. הצלי ממוקם צד שומן עד כך כשהשומן נמס הוא ירחץ את כל הצלי במיצים שלה.3 חום את הצלי ב 191° (190°C) במשך חצי שעה. מנמיכים את החום ל-225°F (107°C). הצלי צריך לקחת איפשהו מ 1 1/2 ל 2 1/2 שעות בנוסף לבשל. צורת הצלי תשפיע על זמן הבישול, דרך אגב. אז אם הצלי שלך בצד הארוך והצר, לעומת צורה עגולה יותר, זה עלול לקחת פחות זמן לבשל. אז לפקוח עין על זה. כאשר הצלי רק מתחיל לטפטף מיציו והוא חום מבחוץ, לבדוק את הטמפרטורה עם מדחום בשר. משוך את הצלי מהתנור כאשר הטמפרטורה הפנימית של הצלי היא 135° עד140 (57°c עד 60°C).
הסר את המחבת הנוטפת מהתנור והנח על התנור בחום בינוני. שים לב שאם אתה מושך את הצלי מוקדם, עבור רמה נדירה או בינונית נדירה של doneness, ייתכן שאין לך הרבה טפטוף. אני מקווה שיהיה לך קצת. אם לא, ייתכן שתרצה להשאיר את הצלי עוד קצת בחום נמוך יותר, 79°, כדי להקל על כמה טפטוף יותר ממנו.
מוסיף קצת מים, יין אדום, או מלאי בשר לטפטופים כדי deglaze (לשחרר את הטפטוף מהמחבת). ממיסים כף של עמילן תירס בקצת מים ומוסיפים למחבת הטפטוף. מערבבים במהירות בעוד הרוטב מתעבה כדי למנוע התכתשות. אתה יכול להוסיף קצת חמאה אם אין הרבה שומן בטפטופים.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אמא מוסיפה קצת טימין טרי מדי אם יש לה קצת. (ראה גם איך לעשות רוטב.)