ריבת הל שזיף דמסון
ריבת הל שזיף דמסון היא תבלין צמחוני ללא גלוטן ולקטו-אובו . מנה אחת של מנה זו מכילה כ -2 גרם חלבון , 1 גרם שומן , וסך של 351 קלוריות . תמורת $1.04 למנה , מתכון זה מכסה 6% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מנה ל-12 מנות. 19 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כ -7 שעות ו-30 דקות . גש לחנות וקנית חמאה, תרמילי הל, שזיפים דמשקאיים ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון של 0% , ציון שניתן לשיפור. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו ברי עם צ'אטני קלמנטינה בניחוח הל , גלידת בננה והל ללא ביצים , ועוגת גבינה הל ושוקולד ללא ביצים .
הוראות
בכיור מלא במים קרים, שטפו ומסירים את הגבעולים של השזיפים.
מניחים אותם בסיר בעל תחתית עבה המתאימה לבישול איטי ועמוקה מספיק כדי לאפשר הקצפה כשהשזיפים מתחילים לרתוח.
מוסיפים את המים ותרמילי ההל ומביאים את התערובת לרתיחה נמוכה על אש בינונית. מנמיכים את האש לרתיחה עדינה ומניחים לפירות להתבשל ללא מכסה במשך שעה וחצי. נותנים לשזיפים להתקרר.
כדי לחלחל את השזיפים, סננו את השזיפים הקרים בעזרת מסננת, סחטו את המיץ החוצה בעזרת הידיים ואספו אותו לקערה גדולה. אספו את תערובת הגלעין והפירות במסננת בחופנים קטנים וסחטו בעדינות את עיסת השזיף וקליפותיו לתוך הקערה עם הסירופ, תוך שמירה על הגלעין בכף היד ולאחר מכן זורקים אותו לפח.
מחזירים את השזיפים לסיר המקורי עם הסוכר והחמאה. מבשלים על אש קטנה מאוד עד שהתערובת מתחילה להסמיך, כ-4 שעות. כדי לבדוק התפתחות מספקת של פקטין, מטפטפים כף של ריבה על צלחת ומניחים במקרר לכמה דקות: התערובת צריכה להיות רכה ולא סירופית יותר.
יוצקים את הריבה החמה לצנצנות חמות וסטריליות, נגבו את השוליים, הניחו מכסים סטריליים וסגרו את מכסי הברגה. נותנים לצנצנות להתקרר לטמפרטורת החדר ובודקים שכל צנצנת אטומה.