ריזוטו ממילאנו עם בייקון, כרישה ועגבניות וביצים
מתכון ריזוטו ממילאנו עם בייקון, כרישה ועגבניות וביצים מוכן תוך כ 30 דקות,. והוא בהחלט סופר ללא גלוטן ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. במנה עיקרית זו יש 851 קלוריות, 29 גרם חלבון ו 43 גרם של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. גשו לסופר וקנו אורז, בזיליקום קרוע, יין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו ריזוטו alla milanese (ריזוטו בסגנון מילאנו), ריזוטו Milanese בסגנון (ריזוטן alla Milanese), ו ביצים אפויות עם כרישה, עגבניות ופרושוטו (מתכונים דומים).
הוראות
להביא את ציר העוף, 1 כוס מים ואת הזעפרן לרתיחה בסיר, ולאחר מכן להפחית את החום לרתיחה נמוכה.
חתוך את השורשים ואת החלקים הירוקים הכהים של הכרישה.
חותכים את הכרישות לחצי לאורכו במרכז, ואז דק מאוד לחתוך אותם לרוחב. יש לשטוף את הכרישה בכמה שינויים של מים קרים, ולאחר מכן לנקז יבש לטפוח במגבת מטבח.
מחממים את EVOO בסיר עם תחתית מעוגלת מעל חום בינוני גבוה.
מוסיף את pancetta או בייקון ומבשלים עד כמה השומן שניתנו, על 5 דקות.
מוסיפים את הכרישה ומערבבים עד מתרכך, 2 עד 3 דקות.
מוסיף את השום ואת העונה עם מלח ופלפל, ואז לבשל, ערבוב, על 1 יותר דקה.
מוסיפים את האורז ומערבבים.
מוסיפים את היין ומבשלים, ערבוב, עד הנוזל נספג. התחל להוסיף את המניה עוף חם, כמה מצקות בכל פעם, ערבוב כל הזמן בישול עד הנוזל נספג לפני הוספת יותר. המשך הוספת מלאי ובישול עד האורז הוא אל דנטה, על 18 דקות בסך הכל.
כאשר הריזוטו עומד לעשות, להמיס 1 כף חמאה במחבת מעל חום בינוני, ואז לבשל את הביצים מעל קל או שמש בצד למעלה.
חותכים את 2 כפות הנותרים חמאה לחתיכות קטנות ולהוסיף אותו לריזוטו, ערבוב עד מומס. מערבבים את הגבינה ואת העגבניות, ולאחר מכן להסיר מן החום.
מגישים את הריזוטו בקערות רדודות העליון עם ביצים מטוגנות.
מקשטים עם פטרוזיליה ובזיליקום.