קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות14
מגזין

ריזוטו עם פטריות פורצ'יני וסקרפונה

ריזוטו עם פטריות פורצ'יני וסקרפונה
ריזוטו עם פטריות פורצ'יני Mascarpone נטול גלוטן, ומספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 9 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 296 קלוריות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. רק מעטים מאוד אהבו את המנה הזו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו מים, שיני שום, יין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 50% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: ריזוטו עם פטריות פורצ'יני וסקרפונה, פטריות פורצ'יני וריזוטו תרד עם מסקרפונה, ו תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות פורצ'יני וגבינת מסקרפונה.

הוראות

1
שלב 2 כוסות מים רותחים ופטריות; תן לעמוד 30 דקות או עד רך.
מרכיבים שתצטרך
פטריותפטריות
מיםמים
2
מסננים דרך מסננת מעל קערה. שמור 1 1/2 כוסות השריית נוזל; קוצצים פטריות.
מרכיבים שתצטרך
פטריותפטריות
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
קערהקערה
3
מביאים השריית נוזל ומרק לרתיחה בסיר קטן (לא להרתיח). לשמור על תערובת מרק חם על אש נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
4
מחממים סיר גדול מעל חום בינוני גבוה. מחבת עם ספריי בישול.
מרכיבים שתצטרך
תרסיס בישולתרסיס בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
מחבתמחבת
5
מוסיפים אורז, שאלוט ושום; חצי שעה.
מרכיבים שתצטרך
שאלותשאלות
שוםשום
אורזאורז
6
מוסיפים יין ומבשלים עד שהנוזל מתאדה (כ-2 דקות).
מרכיבים שתצטרך
ייןיין
7
להוסיף תערובת 1 כוס מרק לתערובת אורז; לבשל על חום בינוני 5 דקות או עד הנוזל נספג כמעט ערבוב כל הזמן.
מרכיבים שתצטרך
מרקמרק
אורזאורז
8
להוסיף מרק שנותר תערובת של מרק 1/1 מוסף באופן תדיר עד כל חלק של מרק נספג הבא (על 25 דקות).
מרכיבים שתצטרך
מרקמרק
9
מוסיפים פטריות, פרמזן-רג ' יאנו, טימין קצוץ, מלח ופלפל; מערבבים בעדינות רק עד שהגבינה נמסה. כפית 1 ריזוטו כוס לתוך כל אחד 4 קערות. למעלה כל מנה עם 1 כף מסקרפונה ועלים טימין, אם תרצה.
מרכיבים שתצטרך
טימיןטימין
מסקרפונהnameמסקרפונהname
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
פטריותפטריות
גבינהגבינה
פלפלפלפל
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה