ריזוטו עם פטריות פורצ'יני וסקרפונה
ריזוטו עם פטריות פורצ'יני Mascarpone נטול גלוטן, ומספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 9 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 296 קלוריות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. רק מעטים מאוד אהבו את המנה הזו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו מים, שיני שום, יין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 50% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: ריזוטו עם פטריות פורצ'יני וסקרפונה, פטריות פורצ'יני וריזוטו תרד עם מסקרפונה, ו תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות פורצ'יני וגבינת מסקרפונה.
הוראות
שלב 2 כוסות מים רותחים ופטריות; תן לעמוד 30 דקות או עד רך.
מסננים דרך מסננת מעל קערה. שמור 1 1/2 כוסות השריית נוזל; קוצצים פטריות.
מביאים השריית נוזל ומרק לרתיחה בסיר קטן (לא להרתיח). לשמור על תערובת מרק חם על אש נמוכה.
מחממים סיר גדול מעל חום בינוני גבוה. מחבת עם ספריי בישול.
מוסיפים אורז, שאלוט ושום; חצי שעה.
מוסיפים יין ומבשלים עד שהנוזל מתאדה (כ-2 דקות).
להוסיף תערובת 1 כוס מרק לתערובת אורז; לבשל על חום בינוני 5 דקות או עד הנוזל נספג כמעט ערבוב כל הזמן.
להוסיף מרק שנותר תערובת של מרק 1/1 מוסף באופן תדיר עד כל חלק של מרק נספג הבא (על 25 דקות).
מוסיפים פטריות, פרמזן-רג ' יאנו, טימין קצוץ, מלח ופלפל; מערבבים בעדינות רק עד שהגבינה נמסה. כפית 1 ריזוטו כוס לתוך כל אחד 4 קערות. למעלה כל מנה עם 1 כף מסקרפונה ועלים טימין, אם תרצה.