ריזוטו עם שרימפס מוקפץ, תירס ובזיליקום טרי
צריך מנה עיקרית ללא גלוטן? ריזוטו עם שרימפס מוקפץ, תירס, בזיליקום טרי יכול להיות מתכון עצום לנסות. מנה זו מכילה כ 26 גרם חלבון 16 גרם של שומן, וסך הכל 449 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. אם יש לך בצל, עלי בזיליקום, יין, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו שרימפס מוקפץ עם עגבניות טריות, יין ובזיליקום, ריזוטו ארוגולן ובזיליקום פסטו עם פטריות מוקפצות, ו ריזוטו עם מוצרלה טרייה, עגבניות ענבים ובזיליקום (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים מחבת גדולה מעל חום בינוני-גבוה. בקערת ערבוב גדולה, לזרוק שרימפס עם 1 כף שמן זית, מלח ים, פלפל, ו 3 עלי בזיליקום. שרימפס מטוגנים ב 2 קבוצות, במידת הצורך, כדי למנוע צפיפות. מבשלים על 1 דקה לכל צד, ולהסיר מן המחבת; מניחים על מגש, לכסות באופן רופף, ולהניח בצד.
להפחית את החום בינוני, וחום הנותרים שמן זית וחמאה באותו מחבת.
מוסיפים בצל, ומטוגנים, ערבוב לעתים קרובות, 2 דקות או עד רך שקוף.
מוסיפים שום ופלפל אדום, ומטוגנים, ערבוב כל הזמן, 1 דקה יותר.
מביאים מרק לרתיחה בסיר 3 ליטר מעל חום בינוני גבוה. כבה חום, לכסות, ולשמור על חום.
מוסיפים אורז לתערובת בצל, ומבשלים, ערבוב כל הזמן, 2 דקות או עד דגנים מצופים היטב ואת החיצוניות להפוך שקוף. (אל תתנו אורז חום.)
מוסיפים יין לבן ומבשלים 30 שניות או עד שרובו מתאדה.
מוסיפים 1 מרק עוף כוס, ומערבבים כל הזמן עד נספג בעיקר.
מוסיפים מרק נוסף במרווחים של 1 כוסות, מערבבים לאחר כל תוספת עד שרוב המרק נספג. להפסיק להוסיף מרק כאשר אורז נראה רווי. (ייתכן שלא צריך את כל 5 מרק כוסות.) לבשל, ערבוב לעתים קרובות, 20 עד 25 דקות או עד אורז רך וקרם אבל לא רגשני.
מערבבים תירס, ומבשלים 2 עד 3 דקות או עד מחומם דרך. מערבבים שרימפס וכל מיצים שנאספו. להפחית את החום נמוך, ומבשלים עד חם, לא יותר מ 1 דקה.
להוסיף קצת יותר מרק עוף אם ריזוטו מקבל יבש מדי.
הסר מהחום, ומערבבים 1/4 כוס פרמזן ובזיליקום שנותר. מתבלים עם מלח ים ופלפל נוספים, אם תרצה בכך. למעלה עם שאר פרמזן, ומגישים חם.
מבחן קצה המטבח: "Chifponade" אולי נשמע מפואר וצרפתי, אבל זה רק דרך מהירה, קלה לחתוך דק, אפילו רצועות בזיליקום או כל ירוק עלים אחרים: מחסנית העלים, לגלגל אותם לאורכו (כמו סיגר), בזהירות לקצוץ לרוחב.
הכף: כפית רגילה תעבוד, אבל כפית ריזוטו תקבל את התוצאות המכרז שאתה מחפש. אורז עובר דרך החור של הכף במקום לקבל מעוך.
האורז: ברגע שהאורז הופך מבריק ושקוף, הוא מצופה במלואו בשמן זית וחמאה ומוכן לנוזל.
המרק: לשמור אותו חם! לקבלת ספיגה מקסימלית ומרקם שמנת, ודא מרק העוף הוא עדיין חם כאשר הוא הוסיף ריזוטו.