ריזוטו פרמזן שמנת
ריזוטו שמנת פרמזן עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 509 קלוריות, 13 גרם חלבון ו 16 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם מלח כשר, חמאה, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. זה הוא די זול מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. עם כפית ציון של 37% המנה הזאת די גרועה. נסו גבינת פרמזן מוקרם וריזוטו אפונה, ריזוטו דלעת קרמי עם בייקון ופרמזן, ו ריזוטו לימון שמנת פרמזן עם אפונה תינוק (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר בינוני, להביא את המרק לרתיחה ולשמור חם על חום נמוך. בסיר בינוני נפרד, להמיס 2 כפות של החמאה על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל ואת השום ומבשלים, מערבבים עם כף עץ, עד הבצל הוא שקוף, על 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומבשלים, ערבוב, עד שהוא מצופה היטב עם החמאה ומתחיל להפוך שקוף, על 2 דקות.
מוסיפים את היין ומבשלים בעדינות עד שכל הנוזל נספג, 3 עד 5 דקות. מצקת 1/2 כוס מרק חם לתוך תערובת האורז ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד המרק נספג. חוזר, הוספת 1/2 כוס מרק בכל פעם, עד האורז מבושל דרך אבל עדיין מוצק, 20 עד 25 דקות בסך הכל.
מוסיפים את החמאה הנותרת ואת המלח, הפלפל וכוס 1/2 של פרמזן. מערבבים לשלב. להתאים תיבול עם יותר מלח לפי הטעם.
מגישים מיד, ציפוי עם פרמזן נוסף.