ריזוטו שוקולד חם
גשו לסופר וקנו חלב, סוכר מגורען, תמצית ונילן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: עוגות ריזוטו גבינת עיזים פריכות עם אגסי חורף חמים, עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ללא קמח עם זיגוג שוקולד חם, ו בלינצ'ס שוקולד עם שוקולד מוקצף ריקוטה-מילוי שקדים ורוטב דובדבן חם.
הוראות
בסיר בינוני על חום בינוני, מערבבים 4 כוסות חלב, סוכר ומלח עד מומס.
מוסיפים אורז ומביאים לרתיחה, מערבבים לעתים קרובות.
להפחית את החום בינוני נמוך לבשל, ערבוב, עד אורז הוא רך פודינג הוא מעובה, על 30 דקות.
מוסיפים עוד חלב אם פודינג מתעבה לפני האורז הוא רך.
מערבבים וניל ושוקולד עד בשילוב.