שום-עירית לחמים שטוחים
צריך לחם טבעוני? שום-עירית שטוח לחמים יכול להיות מתכון יוצא מן הכלל לנסות. המתכון הזה מכסה 4% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים. מנה אחת מכילה 104 קלוריות, 2 גרם חלבון, ו 5 גרם שומן. הוא הביא לך על ידי המתכונים שלי. גשו לסופר וקנו שמן זית, מים חמים, קמח, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כפית של 61%, וזה די טוב. מתכונים דומים: לחמים שטוחים בצל ירוק, לחמים שטוחים גביני, ו לחמים שטוחים מתובלים.
הוראות
בקערה קטנה מפזרים את השמרים על המים החמים ומניחים לעמוד עד לקבלת קצף, 5 עד 8 דקות.
בקערה בינונית מערבבים את הקמח עם קמח התירס, 1/2 כפית מלח ועירית.
מוסיפים את תערובת השמרים ואת 3 כפות שמן הזית ומערבבים עד שנוצר בצק יציב. מכסים את הקערה בניילון ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר החמה עד להכפלה בכמויות גדולות, כ-30 דקות.
משמנים קלות 2 ניירות אפייה גדולים. אגרוף את הבצק ומחלק אותו לשניים. על משטח מקומח קלות מרדדים חתיכת בצק 1 למלבן בגודל 12 על 10 אינץ'.
חותכים את המלבן לאורכו לרצועות ברוחב 2 אינץ'.
מעבירים את הרצועות לתבנית אפייה. חזור על הפעולה עם הבצק שנותר. מניחים את הרצועות בצד עד שהם מתנפחים ומתחילים לעלות, בערך 8 דקות.
אופים כ 8 דקות, או עד להשחמה סביב הקצוות ופריך.
מעבירים את הלחמים למתלה ונותנים להם להתקרר לחלוטין.
קדימה: ניתן לאחסן את הלחמים השטוחים בכלי אטום למשך הלילה. טוחנים אותם מחדש בתנור 350 למשך 3 עד 5 דקות לפני ההגשה.