שומר וריזוטו לימון
זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מתכונים דומים: ריזוטו לימון ושומר, סלמון עם שומר וריזוטו לימון, ו ריזוטו שומר מקורמל.
הוראות
קוצצים כל עלים ירוקים בריכות שומר ולהניח בצד.
חותכים את החלק העליון שומר כמו גבעול, להסיר את השכבות החיצוניות דק קוצצים את שניהם.
מחממים 1 כף חמאה במחבת ומבשלים את הבצל, השום והשומר הקצוץ עד רך אך לא צבעוני.
מוסיפים את האורז ומערבבים במשך 1 דקות.
יוצקים את רוב היין ומבשלים עד התאדה.
הוסף 500 מ " ל של המניה החמה, מצקת בכל פעם, ערבוב בין כל תוספת עד שהוא נספג.
בינתיים, פורסים את השומר שנותר ומטגנים אותו עם ידית של חמאה עד להשחמה.
מוסיפים את מלאי היין הנותרים ומבשלים עד למכרז.
כאשר האורז מבושל, מערבבים את ההתלהבות, פרמזן וכמה תיבול. תוריד את החום ולהניח בצד, מכוסה, במשך 2 דקות.
מגישים בקערות, עקף עם שברי שומר ושומר מבושל, ערבוב הסרטנים דרך אם שימוש.