שומשום סלמון עם וואסבי מאיו
אם יש לך בערך 35 דקות לבלות במטבח, סלמון שומשום עם וואסבי מאיו עשוי להיות מתכון סופר נטול גלוטן ופסקטרי שכדאי לנסות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 31 גרם חלבון , 31 גרם שומן , ובסך הכל 414 קלוריות . מתאים ל-6 מנות. , מתכון זה מכסה 25% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם חמאה, שמן שומשום, מלח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. למתכון הזה מ-Taste of Home יש 1 מעריצים. זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. עם ציון של 65% , המנה הזו טובה. מתכונים דומים: גלילי סלמון שומשום עם מאיו ווסאבי , שבתות עם רייצ'ל ריי - בורגרים סלמון עם ג'ינג'ר וואסבי מאיו , וסלמון צלוי סומסום עם מיונז וואסבי .
הוראות
לטפטף חמאה ו-2 כפות שמן לתוך 13 אינץ'. x 9 אינץ'. צלחת אפייה; להטות לציפוי תחתית.
מניחים סלמון בצלחת; מברישים בשמן שנותר ומפזרים מלח ופלפל.
אופים, ללא כיסוי, ב-425 מעלות למשך 18-22 דקות או עד שהדג מתקלף בקלות בעזרת מזלג. בינתיים מערבבים את המיונז, מיץ הלימון והוואסאבי.
מפזרים סלמון עם בצל ושומשום.
יין מומלץ: פינו נואר, פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner
ניתן להתאים דגים לפינו נואר, פינו גריג'יו וגרונר ולטלינר. דגים מגוונים כמו יין, ולכן קשה לבחור יינות המתאימים לכל דג. יין לבן פריך, כמו פינו גריג'יו או Grüner Veltliner, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים בעלי טעם חזק כמו סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום קל, כמו פינו נואר. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Etude Heirloom פינו נואר. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-89 דולר.
![אטיוד ירושה פינו נואר]()
אטיוד ירושה פינו נואר