שעועית ירוקה עם שומשום צרוב
צריך ללא גלוטן, מזון ידידותי, ותוספת טבעונית? שעועית שומשום צרובה ווק יכול להיות מתכון נהדר לנסות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 99 קלוריות. גשו לסופר וקנו חומץ אורז, רוטב סויה, פלפל טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו שעועית ירוקה עם שומשום צרוב, טונה צרובה בשומשום פריך שעועית ירוקה, ו סטייקים צרובים ורוטב פלפל ירוק עם תפוחי אדמה קלויים ושעועית ירוקה (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים שעועית ירוקה בסיר גדול של מים רותחים עד פריך במכרז, כ 3 דקות.
מעבירים שעועית ירוקה לקערה גדולה של מי קרח כדי להתקרר.
לנקז שוב. שעועית ירוקה יבשה. (ניתן להכין 1 יום קדימה. לעטוף שעועית ירוקה במגבות נייר ולהקיף בשקית ניילון resealable. להכניס למקרר.)
שמן חום ב ווק גדול כבד או מחבת nonstick מעל חום גבוה.
מוסיפים שעועית ירוקה ומטגנים עד מחומם דרך, על 2 דקות.
מוסיפים רוטב סויה, חומץ, סוכר ופלפל. מוקפץ עד שהרוטב מפחית מעט ומעייל רופף שעועית ירוקה, על 2 דקות יותר.
מוסיפים זרעי שומשום וזורקים למעיל.
מעבירים תערובת שעועית ירוקה לקערה ומגישים.