תבשיל טלה וחציל עיראקי עם פיתות
תבשיל טלה וחציל עיראקי עם פיתות הוא חלב חינם ומספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %48 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 960 קלוריות, 67 גר' של חלבון, ו 24 גרם שומן. זה עובד היטב כמנה עיקרית. גשו לסופר וקנו בצל, גארם מסאלה, צ'ילי ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. נסו פיטות כבש מגורר עם חצילים מטוגנים, Lis 'an El Qa' thi-לשונם של השופטים (חציל ממולא עיראקי), ו Michael Natkin ' s for Sabich (כריך חצילים עיראקי-יהודי) (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה, להמיס 2 כפיות מלח ב 1 ליטר מים.
מוסיפים את החצילים, מכסים בצלחת קטנה כדי לשמור על הפרוסות שקועות ולתת להשרות במשך 30 דקות.
בינתיים, בתבשיל יצוק ברזל אמייל גדול, מחממים 2 כפות שמן. מתבלים את הטלה במלח ופלפל ומבשלים מעל חום גבוה, הופכים פעם אחת, עד להשחמה טובה, כ -5 דקות לכל צד.
מוסיפים את הבצל ומבשלים על חום מתון, ערבוב, עד מתרכך, 10 דקות.
מוסיפים 3 ליטרים של מים, מולסה רימון, אפונה מפוצלת, צ ' ילי מיובש, בהראט וכוסברה ומביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך ומבשלים במשך 45 דקות, ברפרוף ערבוב כמה פעמים.
מסננים את החצילים וטופחים יבשים. במחבת nonstick גדולה, חום 11/2 כפות של השמן.
מוסיפים שליש החצילים ומבשלים על חום גבוה בינוני עד השחמה, 3 דקות לכל צד; להעביר מגבות נייר לניקוז. חום את החצילים הנותרים ב 3 כפות שמן.
מוסיפים את החצילים לכבש ומבשלים על אש נמוכה, ערבוב, עד שה הוא רך, 45 דקות.
מעבירים את הטלה לתבנית אפייה מעוטרת.
הסר את הבשר מן העצמות לחתוך לחתיכות 1 אינץ'. מרתיחים את התבשיל על חום גבוה, ברפרוף, עד הנוזל צמצם 3 כוסות, על 40 דקות.
החזירו את הטלה לנזיד והתבשלו במלח ופלפל. לחלק את פיתה בין 4 קערות. מצקת את התבשיל על גבי ומגישים.