קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות6
ציון בריאות19
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםסתיוחורף
מגזין

תבשיל עדשים מתובל

תבשיל עדשים מתובל
תבשיל עדשים מתובל נטול גלוטן, וטבעוני מרק. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 124 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 3g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו צ'ילה, מלח, שעועית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו תבשיל קיץ הודי: דלעת סקווש, קוקוס ונזיד עדשים, נזיד ירקות לבבי מתובל בבשר, ו עדשים ותבשיל ביצים (מתכונים דומים).

הוראות

1
להביא דאל, 1 1/2 כוסות מים, כורכום לרתיחה בסיר קטן. להפחית את החום נמוך מאוד ומבשלים, מכוסה( לבדוק מדי פעם, ואם התערובת נראית יבשה, להוסיף עד כ 1/4 כוס מים), עד אפונה רכה לשבור כאשר לחוץ עם כפית, על 30 דקות (45 דקות אם באמצעות אפונה מפוצלת).
מרכיבים שתצטרך
אפונה מפוצלתאפונה מפוצלת
כורכוםכורכום
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
עדשיםעדשים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
בינתיים, להמיס תמר להתרכז 2 כפות מים חמים, לשבור אותו עם האצבעות.
מרכיבים שתצטרך
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
3
שמן חום בסיר כבד 4 ליטר מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מנצנץ, ואז לבשל זרעי חילבה ו asafetida, ערבוב, עד זרעי חילבה מתחילים חום, כ 30 שניות. מערבבים הנותרים 2 כוסות מים, תפוחי אדמה, ירקות, צ ' ילה, כוסברה, אבקת סמבר, תערובת תמרינדי, ו 1 1/2 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים, חשוף, עד שכל הירקות רכים, כ 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
זרעי חילבהזרעי חילבה
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
אספוטידהאספוטידה
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
תמרינדי.תמרינדי.
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
פחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוטפחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוט
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
4
מחית דאל בסיר עם מחית תפוחי אדמה או גב כף כדי ליצור משחה גסה, ולאחר מכן מערבבים לתוך תערובת ירקות. מבשלים 10 דקות, ערבוב במים לפי הצורך רזה (עקביות צריכה להיות רזה יותר מרק אפונה). מתבלים במלח ומיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
עדשיםעדשים
ציוד שתשתמש בו
מרסק תפוחי אדמהמרסק תפוחי אדמה
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1
מערבבים 3 כפיות כוסברה טחון, 3/4 כפיות קומינוט קרקע, ו 1/8 כפית כל אחד כורכום הקרקע, פלפל קאיין, פלפל שחור, ו asafetida.* צ ' ילה ניתן להסיר במהלך הבישול כאשר תבשיל חריף מספיק לטעמך.* ניתן לבצע Sambar 2 ימים קדימה ומקורר.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טחונהnameכוסברה טחונהname
כורכוםכורכום
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות
אספוטידהאספוטידה
פחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוטפחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוט
תבשילתבשיל

מרכיבים