קושימומחה
מוכן ב1 ש, 16 דק.
מנות4
ציון בריאות38
מגזין

תמנון חרוך עם אפרסק, ארוגולה ובלסמי זקן

תמנון חרוך עם אפרסק, ארוגולה ובלסמי זקן
לך לחנות ותביא פרושוטו, לימון, גזר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש במים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,אבטיח-אפרסק ברדweather Condition כקינוח. זה עובד היטב כמנה עיקרית. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 16 דקות. מתכונים דומים: מתכון סלט תמנון חרוך, סלט תמנון חרוך עם רוטב מנדרינה, ו סלט אבו אפרסק בלסמי-ארוגולה.

הוראות

1
מערבבים את הבצל, סלרי, גזר, פרושוטו, פטרוזיליה, שום ופלפל קאיין בסיר עם כ 8 כוסות מים. מתבלים את המים במלח ומרתיחים במשך 5 דקות כדי לאפשר את הטעמים להחדיר.
מרכיבים שתצטרך
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
פרושוטופרושוטו
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
2
הוסף את התמנון ולהפחית את החום בינוני נמוך. מבשלים בעדינות במשך כ 1 שעה או עד התמנון הוא רך כאשר נקב בעדינות עם סכין. לקרר את התמנון בנוזל הקלייה בטמפרטורת החדר עד מגניב מספיק כדי להתמודד.
מרכיבים שתצטרך
תמנוןתמנון
ציוד שתשתמש בו
מסטיק פירות עם פסים כתומיםמסטיק פירות עם פסים כתומים
3
הסר את התמנון מן הנוזל צלימת לנקז היטב.
מרכיבים שתצטרך
תמנוןתמנון
4
מחממים מחבת ברזל יצוק או מחבת שטוחה על חום גבוה עד שהוא חם מאוד. מתבלים את התמנון בשמן זית, מלח ופלפל. גריל התמנון עד שהוא קרמל מצופה מכל הצדדים, על 3 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
תמנוןתמנון
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
5
להעביר את התמנון החרוך ללוח חיתוך ולחתוך כל זרוע על הטיה לתוך 4 פרוסות.
מרכיבים שתצטרך
תמנוןתמנון
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
6
מניחים את פרוסות התמנון במרכז של 4 צלחות ומקשטים עם ארוגולה ו 3 עד 4 פרוסות של אפרסק.
מרכיבים שתצטרך
חזה עוף רוטיסריחזה עוף רוטיסרי
תמנוןתמנון
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
7
טפטוף 1 כף חומץ בלסמי זקן מעל ומסביב לתמנון, ולסיים כל מנה עם לסחוט מיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
חומץ בלסמי מיושןחומץ בלסמי מיושן
עבור מוסיף שומןעבור מוסיף שומן
תמנוןתמנון
8
מגישים באופן מיידי.
9
Reprinted with permission from Avec Ripert: A Culinary Journey with Eric Ripert by Eric Ripert with Angie Mosier and Soa Davies, (C) 2010 John Wiley & Sons, Inc.