תפוח שומר גרניטה
גשו לסופר וקנו מיץ תפוחים, זרעי שומר, סוכר מגורען superfine, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 25 שעות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 12% וזה די גרוע. נסו עוגת תפוחים גרניטה, עוגת תפוחים גרניטה, ו תפוח טרגון Granita (מתכונים דומים).
הוראות
טוחנים דק זרעי שומר במטחנת קפה/ספייס חשמלית או עם מרגמה ועלי, ואז מערבבים יחד עם סיידר וסוכר עד שהסוכר מומס.
יוצקים תערובת דרך מסננת בסדר לתוך תבנית אפייה 8-9 אינץ', זורק מוצקים.
להקפיא, ערבוב ריסוק גושים עם מזלג כל 30 דקות, עד קפוא באופן שווה, על 2 שעות בסך הכל. לגרד עם מזלג כדי להבהיר מרקם, ריסוק כל גושים.
מגישים מיד או להקפיא, מכוסה, עד 3 ימים (rescrape כדי להבהיר מרקם שוב במידת הצורך).