תפוחי אדמה צלויים חרדל
חרדל קלוי תפוחי אדמה נטול גלוטן,, 30 כולו, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 183 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 10 גרם של שומן כל אחד. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו חרדל מלא, שמן זית, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו תפוחי אדמה עם חרדל קלוי, תפוחי אדמה צלויים חרדל, ו תפוחי אדמה צלויים חרדל (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 246° ומסדרים מתלה בשליש התחתון.
לטאטא את השמן וחרדל דגנים מלאים בקערה גדולה לשלב.
מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, וזורקים לשלב.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה מעוטרת ומתפשטים בשכבה זוגית. שמור את הקערה (אין צורך למחוק אותו).צולים את תפוחי האדמה במשך 15 דקות.
הסר את תבנית האפייה מהתנור, להוסיף את הבצל, ומערבבים לשלב. החזירו את תבנית האפייה לתנור והמשיכו לצלות עד שתפוחי האדמה יהיו רכים כסכין והבצל יושח, כ-15 דקות יותר.
מעבירים את הירקות לקערה השמורה, מוסיפים את חרדל דיז ' ון וזורקים לשלב. טעם ועונה עם מלח ופלפל נוספים לפי הצורך.