אגסים מבושלים עם רוטב וניל
אגסים עלומים ברוטב וניל היא תוספת צמחונית ללא גלוטן ולקטו-אובו . תמורת 1.16 דולר למנה , מתכון זה מכסה 8% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכין 6 מנות עם 539 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -12 גרם שומן כל אחת. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויהיה מכין אותו שוב. מתכון זה מטעם הבית דורש תמצית וניל, סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך 50 דקות . עם ציון כפית של 0% , מנה זו ניתנת לשיפור. אגסים עלומים עם קרם פרש דבש אוכמניות שחורות , אגסים עלומים עם גנאש שוקולד ואגסים עלומים ארגמן דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
בסיר כבד בנפח 2 ליטר, שלבו 1/3 כוס סוכר וקורנפלור; ערבבו בהדרגה את החלב והשמנת עד לקבלת תערובת חלקה. הביאו לרתיחה על אש בינונית; בשלו וערבבו במשך 2 דקות.
הוסיפו בהדרגה כמות קטנה מהתערובת החמה לחלמוני הביצים; החזירו את הכל לסיר תוך כדי ערבוב מתמיד. בשלו וערבבו על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות או עד שהתערובת מסמיכה מעט (לא להרתיח). ערבבו פנימה את הוניל.
יוצקים לקערה; מניחים פיסת נייר שעווה או ניילון נצמד מעל הרוטב. מכסים ומקררים.
בקערה גדולה, ערבבו 6 כוסות מים וכף אחת של מיץ לימון. קלפו בזהירות את האגסים, תוך השארת הגבעולים מחוברים. טבלו מיד את האגסים במי הלימון. בסיר גדול, ערבבו את קליפת הלימון, את יתרת הסוכר, המים ומיץ הלימון. הביאו לרתיחה.
מוסיפים מקל קינמון, ציפורן ואגסים. מנמיכים את האש; מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 20-25 דקות או עד שהאגסים רכים.
הוציאו בזהירות את האגסים לצלחת. זרקו את מקל הקינמון והציפורן.
טפטפו סירופ על האגסים. כסו באופן רופף והכניסו למקרר למשך 2-3 שעות. להגשה, הניחו את האגסים על צלחות קינוח; טפטפו מעל רוטב וניל קר.