אוכמניות לימון מתפורר
גשו לסופר וקנו חלמונים, שימורי אוכמניות, גרידת לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. נסו אפרסק ואוכמניות מתפוררים, אפרסק ואוכמניות מתפוררים, ו אפרסק הפרט אוכמניות מתפורר (מתכונים דומים).
הוראות
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 191°.
שקדים טוסט בשכבה 1 במחבת אפייה רדודה, ערבוב פעם אחת, עד הזהב, 3 עד 5 דקות. מגניב לגמרי במחבת על מתלה. תשאירי את התנור דולק.
קמח דופק, סוכרים, 1 גרידת כפית, קינמון, ומלח במעבד מזון עד בשילוב, ולאחר מכן להוסיף חמאה ודופק עד התערובת דומה לארוחה גסה.
מוסיפים חלמונים ווניל ומעבדים עד שהתערובת מתחילה להתאחד בגושים.
מעבירים 1 1/3 כוסות בצק ארוז לקערה ומערבבים שקדים (כמה שקדים יישברו)עבור ציפוי פירורי שקדים. לאסוף בצק שנותר לכדור.
בנדיבות ישבנים חמאה, צדדים, והחלק העליון של מחבת מאפין. לחץ על 1 כף בצק לתוך החלק התחתון ומעלה של כל כוס מאפין. צמרמורת עד הבצק הוא מוצק, על 15 דקות.
מערבבים שאריות גרידת כפית, מיץ לימון (2 כפיות), ואוכמניות מיובשות לתוך שימורים בקערה קטנה. כפית מעוגלת 1/2 כפית משמרת תערובת על בצק בכל כוס מאפין. קראמבל 1 כפית שקדים מעוגלות ציפוי שווה לתוך כל כוס.
אופים עד ציפוי הוא חום זהוב עמוק ומילוי הוא מבעבע, על 20 עד 25 דקות. מגניב לגמרי במחבת מאפין על מתלה. שחרר קצוות מתפוררים בזהירות עם מרית היסט קטנה או סכין חדה, ולאחר מכן להסיר בזהירות מן המחבת.
מתפורר לשמור במיכל אטום בטמפרטורת החדר 1 שבוע.