אפל גאלט
גשו לסופר וקנו סוכר, שימורי משמש, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות נסו אפל גאלט, אפל גאלט, ו אפל גאלט (מתכונים דומים).
הוראות
מוסיפים חמאה ומערבבים, באמצעות/כיבוי פניות, עד שהתערובת דומה לארוחה גסה.
מוסיפים 2 כפות מי קרח ומתמזגים רק עד שהבצק מתחיל להתקבץ יחד, ומוסיפים עוד מי קרח בכפית מילוי אם הבצק יבש. לאסוף בצק לכדור; לשטח לדיסק. לעטוף בניילון וצינה 1 שעה. לעשות קדימה: יכול להתבצע 2 ימים קדימה. שמור על בצק מקורר. לרכך מעט בטמפרטורת החדר לפני מתגלגל החוצה.
מגלגלים את הבצק בין יריעות נייר קלף לעובי 1/8 אינץ', בקוטר 14 אינץ'.
הסר גיליון עליון של קלף. באמצעות הסדין התחתון כסיוע, מעבירים בצק על קלף לתבנית אפייה גדולה. צ ' יל 15 דקות.
שלב פרוסות תפוח, 2 כפות סוכר, קליפת לימון בקערה בינונית; לזרוק להתמזג.
מורחים שמורות על קרום, עוזב 1 1/2 אינץ גבול רגיל. מסדרים פרוסות תפוח במעגלים קונצנטריים מעל שימורים, חופפים מעט. באמצעות קלף כסיוע, לקפל קרום רגיל הגבול מעל תפוחים, צובט כל סדקים בקרום.
מפזרים קצוות קרום ותפוחים עם הנותרים 2 כפות סוכר.
אופים גאלט 20 דקות. להפחית את טמפרטורת התנור ל 191° ולהמשיך לאפות עד הקרום הוא זהוב, כ 30 דקות יותר.
הסר מהתנור. תחליק סכין ארוכה ודקה בין קלף לגולט.
בואו לעמוד לפחות 10 דקות.
חותכים לפרוסות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.