ארפס ממולא בצ'ילי, צ'וריסו ותירס
אם יש לכם חמאה, כוסברה, חתיכות ליים וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 48% . הציון הזה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם פובלנו צ'ילי ממולאים בביצים מקושקשות עם רוטב גבינה פיקנטי , חמין פובלנו תירס בבישול איטי עם עוף וצ'וריסו , ופלפל ממולא צ'וריסו וקינואה בקר .
הוראות
למילוי: מחממים גריל לחום בינוני-גבוה.
בקערה זורקים את פלפלי הפובלנו עם שמן הקנולה.
מניחים על הגריל יחד עם הבצל והתירס ומבשלים, הופכים מדי פעם, עד שהירקות חרוכים יפה.
מניחים מיד את הפלפלים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-10 דקות להזיע ולהתרכך. קוצצים את הבצלים החרוכים ומכניסים לקערה גדולה.
חותכים את גרעיני התירס מהאוזן ומוסיפים לקערה. מקלפים את הקליפות מהפלפלים, קוצצים דק ואז מוסיפים אותם לתירס ולבצל ירוק. מערבבים פנימה את גבינת העיזים והפרמזן.
מחממים מחבת סאפה גדולה על הגריל, מוסיפים את הצ'וריסו ומבשלים עד שהשמנים משתחררים והצ'וריסו משחים מעט, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים את הצ'וריסו לתערובת הגבינה-פובלנו ומקפלים בעדינות יחד. מניחים בצד עד לשימוש.
מערבבים את קמח המסה והמלח בקערה גדולה.
יוצקים פנימה 2 1/2 כוסות מים חמים ובעזרת כף עץ מערבבים לאיחוד.
מוסיפים פנימה את החמאה המומסת, מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים קטנים.
מניחים כל כדור בין שתי חתיכות של ניילון נצמד ומשטחים בעזרת מחבת עם תחתית כבדה או מכבש טורטיה לכ-3 1/2 אינץ' קוטר ועובי 1/4 אינץ'.
מחממים את שמן הקנולה במחבת ברזל יצוק על אש בינונית. מטגנים את הארפס עד להשחמה קלה - הם צריכים לקבל קרום יפה מבחוץ אבל עדיין להיות רך מבפנים - בערך 5 דקות לכל צד.
בעזרת סכין חדה פורסים את הארפס לשניים, בדומה למאפין אנגלי. מכניסים 1 עד 2 כפיות מהמילוי לכל אחד.
מקשטים בקצת כוסברה קצוצה ומעט מיץ ליים.