אוסף של 15 מתכוני מרק אטריות כדי לחמם את הנשמה שלך

מחפשים אפשרות לארוחת ערב מחממת נפש וטעימה? אל תסתכל רחוק יותר מאוסף זה של למעלה מ-15 מתכוני מרק אטריות טעימים. בין אם מתחשק לכם קערה מנחמת של מרק אטריות עוף קלאסי או מנה מתובלת בהשראה תאילנדית, דאגנו לכם. במאמר זה אספנו מגוון מתכוני מרק אטריות שלא רק קלים להכנה אלא גם מפוצצים בטעמים. ממרק עשיר ומלוח ועד ליחס המושלם של אטריות למרק, המתכונים האלה בטוח ישביעו את התשוקה שלך ויחממו את נשמתך. עם אפשרויות כמו ראמן בקר לבבי, פו וייטנאמי ריחני ומרק אטריות קארי קוקוס שמנת, יש משהו לכל אחד חֵך. בנוסף, כללנו אלטרנטיבות צמחוניות וטבעוניות, כך שאף אחד לא יפספס את המנות המעוררות תיאבון האלה. אז, קחו את הקערה האהובה עליכם, הכינו את מקלות האכילה או הכפית שלכם, והתכוננו ליהנות מארוחת ערב מנחמת וטעימה של מרק נודלס שתשאיר אתה מרגיש חם ומרוצה. המתכונים האלה מושלמים ללילות נעימים בבית או למפגשים עם חברים ובני משפחה. בואו לצלול יחד לעולם של מרקי אטריות טעימים!

ההיסטוריה של מרק נודלס

מרק אטריות הוא מאכל שנהנו ממנו במשך מאות שנים בתרבויות שונות ברחבי העולם. ניתן לייחס את מקורותיו לסין העתיקה, שם הוא היה מזון בסיסי עבור רבים. הסינים האמינו שהשילוב של אטריות ומרק יצר ארוחה מאוזנת ומשביעה.

מקורו של פו (מרק אטריות וייטנאמי) - תולדות האוכל 101

עם הזמן, מרק אטריות התפשט לאזורים אחרים באסיה ובסופו של דבר עשה את דרכו לשאר העולם. כל תרבות שמה את הספין שלה על המנה, שילבה מרכיבים וטעמים מקומיים. כיום, מרק אטריות הוא אוכל מנחם אהוב שמקרב בין אנשים ומחמם את הנשמה.

היתרונות של מרק אטריות כאפשרות לארוחת ערב

מרק אטריות הוא לא רק טעים אלא גם מציע מספר יתרונות כאפשרות לארוחת ערב. ראשית, זוהי מנה רב-תכליתית שניתן להתאים אישית להעדפות ומגבלות תזונתיות שונות. בין אם אתה צמחוני, טבעוני או עוקב אחר דיאטה ספציפית, יש מתכון למרק נודלס בשבילך.

מתכון למרק אטריות חם וחמוץ מאת Food Fusion

שנית, מרק אטריות הוא ארוחה משביעה ומשביעה. השילוב של אטריות, חלבון וירקות מספק איזון טוב של חומרים מזינים ושומר על שובע לאורך זמן. זה הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה המחפשים לשלוט בגודל המנות שלהם ולשמור על משקל בריא.

לבסוף, מרק אטריות הוא דרך מצוינת לשלב יותר ירקות בתזונה שלך. מתכונים רבים של מרק אטריות דורשים מגוון רחב של ירקות, אשר לא רק מוסיפים טעם אלא גם מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים. זה מצב של win-win - מקבלים ארוחה טעימה ומנה של תזונה בו זמנית.

סוגי מרקי אטריות ממטבחים שונים

מרק אטריות מגיע בהרבה וריאציות שונות, כל אחת עם הטעמים והמרכיבים הייחודיים לה. בואו נסתכל מקרוב על כמה מהסוגים הפופולריים ביותר של מרקי אטריות ממטבחים שונים:

1. ראמן:

מקורו מיפן, ראמן הוא מרק אטריות העשוי עם אטריות חיטה ומרק עשיר וטעים. לעתים קרובות הוא כולל תוספות כמו חזיר פרוס, ביצים רכות וירקות שונים.

2. פו:

מרכיב בסיסי במטבח הווייטנאמי, פו הוא מרק אטריות אורז העשוי בדרך כלל מבשר בקר או עוף. הוא ידוע במרק הארומטי שלו, המתובל בתבלינים כמו כוכב אניס, קינמון וציפורן.

3. טום יאם:

טום יאם, שמקורו בתאילנד, הוא מרק אטריות חריף וחמצמץ שעושה פאנץ'. הוא כולל מרק חריף עשוי עם עשב לימון, עלי ליים, צ'ילי ועשבי תיבול ותבלינים אחרים.

4. לקסה:

פופולרי במלזיה ובסינגפור, לקסה הוא מרק אטריות חריף המשלב טעמים סיניים ומלזיים. הוא עשוי עם מרק קארי על בסיס קוקוס וניתן להתאים אותו עם תוספות שונות.

5. מרק מיסו:

מרק מיסו הוא מרק יפני מסורתי העשוי משחת סויה מותסס. לעתים קרובות הוא כולל טופו, אצות ומרכיבים אחרים, וניתן ליהנות ממנו עם אטריות לארוחה לבבית יותר.

אלו הן רק כמה דוגמאות מהסוגים הרבים של מרקי אטריות שתוכלו לחקור. כל אחד מהם מציע חווית טעם ייחודית ושווה לנסות אם אתם חובבי מנות מבוססות אטריות.

3 מרקי אטריות אסייתיים המובילים

מתכוני מרק אטריות קלאסיים

עכשיו, בואו נצלול לתוך כמה מתכוני מרק אטריות קלאסיים שבטוח יגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד מרוב שמחה. המתכונים הללו עמדו במבחן הזמן וממשיכים להיות אהובים על אנשים בכל רחבי העולם.

1. מרק אטריות עוף קלאסי

רכיבים:

  • 1 עוף שלם, חתוך לחתיכות
  • 1 בצל חתוך לקוביות - 2 גזרים פרוסים
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 4 כוסות מרק עוף
  • 4 כוסות מים
  • 2 כוסות אטריות ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם-
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

הוראות:

  1. בסיר גדול מוסיפים את נתחי העוף, הבצל, הגזר, הסלרי, מרק העוף והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה למשך כשעה, או עד שהעוף מבושל.
  2. מוציאים את העוף מהסיר ומגרסים את הבשר. זורקים את העצמות ומחזירים את העוף המגורר לסיר.
  3. מוסיפים לסיר את אטריות הביצים ומבשלים כ-8-10 דקות, או עד שהאטריות רכות.
  4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.

2. ראמן בקר קלאסי

רכיבים:

  • 1 ק"ג צלי צ'אק בקר, פרוס דק
  • 4 כוסות מרק בקר
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 חבילות של אטריות ראמן
  • בצל ירוק, פרוס (לקישוט)
  • ביצים רכות (לקישוט)

הוראות:

  1. מחממים שמן שומשום בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את בשר הבקר הפרוס ומבשלים עד להשחמה. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  2. באותו סיר מוסיפים שום ומאדים עד ריחני. מוסיפים את מרק הבקר, רוטב הסויה והמירין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה כ-15 דקות.
  3. מבשלים את אטריות הראמן לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מצקת את מרק הבקר על האטריות ומעל את בשר הבקר המבושל, הבצל הירוק והביצים הרכות.
  5. מתכוני מרק אטריות קלאסיים אלה פשוטים אך טעימים להפליא. הם מושלמים לאותם ימים שבהם אתה זקוק לקצת נוחות וחום.

מתכון למרק אטריות עוף קל

מתכוני מרק נודלס צמחוני וטבעוני

מרק אטריות לא חייב להיות מוגבל לאפשרויות המבוססות על בשר. יש הרבה מתכונים צמחוניים וטבעוניים שהם טעימים ומשביעים לא פחות. הנה כמה מתכונים לנסות:

1. פו צמחוני

רכיבים:

  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל, פרוס
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב הוזין
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 אינץ', מגוררת
  • 2 כוסות פטריות פרוסות
  • 2 כוסות נבטי שעועית
  • אטריות אורז
  • כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • פלחי ליים (לקישוט)

הוראות:

  1. בסיר גדול מחממים ציר ירקות על אש בינונית. מוסיפים שום, בצל, רוטב סויה, רוטב הוסין וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה כ-10 דקות.
  2. מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.
  3. מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מצקת את מרק הירקות על האטריות ומעליהם פטריות פרוסות, נבטי שעועית, כוסברה טרייה ופלחי ליים.

2. לקסה טבעונית

רכיבים:

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 2 כוסות ירקות מעורבים (למשל, פלפל, ברוקולי, גזר)
  • אטריות אורז
  • כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • פתיתי צ'ילי אדום (לקישוט)

הוראות:

  1. מחממים שמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד לריח. מוסיפים אבקת קארי ומבשלים עוד דקה.
  2. מערבבים פנימה חלב קוקוס, מרק ירקות, רוטב סויה ומיץ ליים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה כ-15 דקות.
  3. מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מצקת את מרק הקוקוס קארי על האטריות ומעליהם ירקות מעורבים, כוסברה טרייה ופתיתי צ'ילי אדום.
  5. מתכוני מרק הנודלס הצמחוניים והטבעוניים הללו מוכיחים שלא צריך בשר כדי ליצור ארוחה טעימה ומשביעה. נסה אותם, גם אם אתה לא צמחוני או טבעוני, ואולי תופתע לטובה.

מתכון פו טבעוני כדי לשלוט בכולם

מתכוני מרק אטריות חריף

אם אתה חובב אוכל חריף, מתכוני מרק הנודלס האלה יהיו ממש בסמטה שלך. הם עורכים אגרוף לוהט שיעיר את בלוטות הטעם שלך וישאיר אותך חשק לעוד.

1. Jjambong קוריאני חריף

רכיבים:

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל, פרוס
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף גוצ'וג'אנג (משחת צ'ילי קוריאנית)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 4 כוסות מרק ירקות או פירות ים
  • 1 כוס כרוב פרוס
  • 1 כוס גזר פרוס- 1 כוס זוקיני פרוס
  • 1 כוס פטריות פרוסות-
  • 2 חבילות של אינסטנט נודלס
  • בצל ירוק, פרוס (לקישוט)
  • ביצים קשות (לקישוט)

הוראות:

  1. מחממים שמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד לריח. מערבבים פנימה גוצ'וג'אנג, רוטב סויה ושמן שומשום.
  2. מוסיפים את מרק הירקות או פירות הים, הכרוב, הגזר, הקישואים והפטריות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה כ-10-15 דקות.
  3. מבשלים את אטריות האינסטנט לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מצקת את המרק החריף על האטריות ומעליהם בצל ירוק פרוס וביצים קשות.

2. סצ'ואן חריף דן דן נודלס

רכיבים:

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 ק"ג פירורי חזיר טחון או טופו (לגרסה צמחונית)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף גרגרי פלפל סצ'ואן
  • 2 כפות שמן צ'ילי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ שחור
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 2 כוסות בייבי בוק צ'וי, פרוס
  • 2 חבילות של אטריות ראמן
  • כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • בוטנים קלויים, מרוסקים (לקישוט)

הוראות:

  1. מחממים שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בשר חזיר טחון או פירורי טופו ומבשלים עד להשחמה. מוסיפים שום, גרגירי פלפל סצ'ואן, שמן צ'ילי, רוטב סויה וחומץ שחור. מבשלים עוד דקה.
  2. בסיר נפרד מביאים ציר ירקות לרתיחה. מוסיפים בייבי בוק צ'וי פרוס ומבשלים כ-3-5 דקות, או עד לריכוך.3
  3. מבשלים את אטריות הראמן לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מצקת את מרק הירקות והבוק צ'וי מעל האטריות. למעלה עם פירורי חזיר או טופו טחונים, כוסברה טרייה ובוטנים קלויים מרוסקים.
  5. מתכוני מרק אטריות חריפים אלה אינם מיועדים לבעלי לב חלש. אם אתה יכול להתמודד עם החום, נסה אותם והכין את עצמך לפיצוץ טעמים.

מרק נודלס קוריאני חריף

מתכוני מרק אטריות עם מרכיבים ייחודיים

מחפשים מתכונים של מרק נודלס קצת יוצאי דופן? מתכונים אלה כוללים מרכיבים ייחודיים המוסיפים נופך מיוחד לארוחה שלך.

1. מרק אטריות קוקוס קארי

רכיבים:

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 2 כוסות ירקות מעורבים (למשל, פלפל, ברוקולי, גזר)
  • אטריות אורז
  • כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • פלחי ליים (לקישוט)

הוראות:

  1. מחממים שמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד לריח. מוסיפים אבקת קארי ומבשלים עוד דקה.
  2. מערבבים פנימה חלב קוקוס, מרק ירקות, רוטב סויה ומיץ ליים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה כ-15 דקות.
  3. מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. מצקת את מרק הקוקוס קארי על האטריות ומעליהם ירקות מעורבים, כוסברה טרייה ופלחי ליים.

2. לאקסה פירות ים

רכיבים:

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • 4 כוסות מרק פירות ים
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 2 כוסות פירות ים מעורבים (למשל, שרימפס, קלמארי, מולים)
  • אטריות אורז
  • כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • פתיתי צ'ילי אדום (לקישוט)

הוראות:

  1. מחממים שמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד לריח. מוסיפים אבקת קארי ומבשלים עוד דקה.
  2. מערבבים חלב קוקוס, מרק פירות ים, רוטב דגים ומיץ ליים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לרתיחה כ-15 דקות.
  3. מבשלים את פירות הים ............

מתכון למרק אטריות עוף

מרכיבים