חלה
אף פעם אי אפשר להכין יותר מדי מתכוני לחם, אז נסו חלה. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -4 גרם חלבון , 2 גרם שומן , וסך של 112 קלוריות . תמורת 11 סנט למנה , מתכון זה מכסה 4% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-32 מנות. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. 397 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה צמחונית ללא מוצרי חלב ולקטו-אובו . חנוכה יהיה מיוחד עוד יותר עם מתכון זה. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כשעה . מתכון זה מטעם הבית דורש שמרים, שמן קנולן, מים וקמח. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 37% , וזה לא כל כך מרהיב. החלות של מאמא דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
בקערה גדולה, ממיסים שמרים במים חמים.
מוסיפים את השמן, הסוכר, המלח, הביצים ו-4 כוסות קמח. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח כדי ליצור בצק יציב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח; לושים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, כ-6-8 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה.
מניחים אגרוף על הבצק. הופכים אותו על משטח מקומח קלות; מחלקים אותו לשניים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים. יוצרים כל חלק לחבל בקוטר 35 ס"מ.
מניחים שלושה חבלים על תבנית אפייה משומנת וקולעים אותם בקליעה; צובטים את הקצוות לאיטום ומכניסים אותם מתחת. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
טורפים ביצה ומים קרים; מורחים על הצמות.
מפזרים שומשום או פרג אם רוצים.
אופים בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות או עד להזהבה.