צריך ללא גלוטן, ורוטב צמחוני? חציל ברוטב קארי-קוקוס יכול להיות מתכון מצוין לנסות. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 1620 קלוריות, 22 גרם חלבון ו 143 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %50 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מלח, מיץ לימון, מקל קינמון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: חציל קוקוס קארי, הודו בקארי ירוק תאילנדי וקציץ בשר קישואים ברוטב קארי ירוק חלב קוקוס, ו רוטב קארי קוקוס.
הוראות
1
מחממים 1/4 כוס של הגהי בסיר גדול מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומפזרים את אבקת הקארי. מבשלים ומערבבים במשך כמה דקות עד הבצלים רכים.
מרכיבים שתצטרך
בצל לבן, חתוך לקוביות
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
גי
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
2
מוסיפים את קשיו, קוקוס מגורר, חלב קוקוס, ומרק ירקות. להביא עד רתיחה ומבשלים במשך 15 עד 20 דקות. בינתיים, להכין את החצילים.
מרכיבים שתצטרך
קוקוס מגורר
1/2 כוס צנוברים, קלויים
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
אורזו או פסטה בצורת אורז
קשיו
3
חותכים את החצילים לחתיכות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורז
4
מחממים את 1/4 כוס הגהי הנותרת במחבת עמוקה או בתנור הולנדי ומוסיפים את החצילים. מבשלים ומערבבים עד החציל מקבל חרוך ודביק.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורז
גי
ציוד שתשתמש בו
4 כוסות גבינת פפר ג'ק מגוררת, מחולקת
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
מחית את רוטב הקוקוס עם בלנדר ידני, עד שהוא די חלק.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
בלנדר טבילה
6
יוצקים את הרוטב על החצילים וזורקים את מקל הקינמון וצ ' ילה. מתבלים במלח, לפי הטעם, ומבשלים במשך 15 דקות עד עבה. תן לחיצה של לימון כדי להאיר את הטעם, מקשטים עם עלי נענע, ומגישים עם אורז בסמטי מאודה ו/או לחם שטוח.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
אורז בסמטי
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
לחם שטוח
אורזו או פסטה בצורת אורז
1 כוס שום קצוץ
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
7
שים את החמאה בסיר כבד על חום מתון, לסובב את הסיר סביב כדי להבטיח שהוא נמס לאט ולא לרחוש או חום. להגביר את החום ולהביא את החמאה לרתיחה. כאשר פני השטח מכוסים קצף, מערבבים בעדינות ולהפחית את החום להגדרה הנמוכה ביותר האפשרית. מבשלים בעדינות, חשוף, ללא הפרעה במשך 45 דקות, עד מוצקי החלב בתחתית המחבת הפכו חום זהוב והחמאה על גבי שקוף. מסננים את הגהי דרך מסננת מרופדת עם כמה שכבות של גזה. הגיי צריך להיות ברור לחלוטין ריח אגוזים; לשפוך לתוך צנצנת זכוכית חותם בחוזקה.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)
גי
לחמניות לבנות
ציוד שתשתמש בו
מים נוספים
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות