כבש צלוי עם רוטב avgolemono
זה מושלם עבור פסחא. לכי לחנות וקחי שוק טלה במשקל, חרדל דיז'ון, חלמונים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. רק מעטים מאוד אהבו את המנה העיקרית. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. מתכונים דומים: כבש צלוי עם רוטב כבש וקרום רוטב ענבים טרי, מתלה צלי של כבש עם רוטב כבש חריף, ו Aginares Avgolemono (תחתית ארטישוק ב Avgolemono).
הוראות
תנור חום ל 200C / מאוורר 180c / גז
שים את רגל הכבש בתוך פח צלייה. מתבלים עם מעט מלח והרבה פלפל שחור. בקערה, מערבבים יחד את החרדל וקמח רגיל למשחה חלקה.
מורחים אותו על כל הכבש. צלי במשך 20 דקות, ואז להפחית את החום ל 160c/מאוורר 140c / גז 3 ומבשלים עוד 1 hr 20 דקות.
הסר את הטלה מהתנור ולהשאיר לעמוד, מכוסה בנייר כסף, במשך 15 דקות.
עבור הרוטב, לערבב יחד 2 כפות מים קרים ואת קורנפלור לעשות משחה חלקה. מקציפים יחד את חלמוני ביצה ומיץ לימון בסיר קטן ומוסיפים 2-3 כף של המניה החמה, מקציפים היטב. מערבבים את הדבק cornflour וחום בעדינות.
יוצקים את שאר המניות, ואז מעל חום נמוך ערבוב כל הזמן, לבשל 7-10 דקות עד הרוטב התעבה. אל תרתח.
מוסיף את בצל האביב, להתאים את התיבול לפי הטעם, ומגישים חם עם פרוסות דקות של כבש.