לזניה של מרדי גרא: לזניה די קרנבל עשויה להיות מתכון טוב להרחבת קופסת המתכונים למנות עיקריות. מנה אחת מכילה 539 קלוריות , 24 גרם חלבון ו -37 גרם שומן . תמורת 3.18 דולר למנה , מתכון זה מכסה 26% מהצריכה היומית שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חזה בקר, פטרוזיליה שטוחה, מוצרלה ופרושוטו קוטו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויכין אותו שוב. מההכנה ועד להצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-40 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 61% . ציון זה מוצק. נסו את קאפקייקס מרדי גרא , אטוף שרימפס מרדי גרא , וטורנדוס רוסיני עם כבד אווז וכמהין (מתכונים דומים).
הוראות
1
במחבת בישול בקוטר 25-30 ס"מ, או במחבת הולנדי אובן, חממו 4 כפות שמן זית על להבה גבוהה עד שהוא חם אך לא מעלה עשן. בקערה גדולה, ערבבו את הבשר הטחון, הביצה, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, המלח והפלפל לפי הטעם, ו-2 כפות גבינת פרמז'ן-רג'יאנו מגוררת. בעזרת כף עץ, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת הידיים, עצבו את תערובת הבשר לקציצות קטנות, כל אחת מעט גדולה יותר מכדור גולף. המשיכו להכין את הקציצות עד שכל התערובת תשתמשו בה.
מוסיפים את כדורי הבשר למחבת ומטגנים עד שהכדורים משחימים מכל הצדדים, כ-7 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
ציוד שתשתמש בו
סטייקים של ניו יורק
3
מוסיפים את רוטב העגבניות ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מביאים את התערובת לרתיחה ואז מנמיכים את האש לרתיחה נמוכה. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר רך, כ-45 דקות. במהלך זמן זה, המחבת תתחיל להתייבש.
חותכים את היריעה שנוצרה ל-4 ריבועים שווים בגודלם, כל אחד בגודל של כ-10 ס"מ. מניחים בזהירות את הריבועים למים הרותחים ומבשלים עד שהם רכים אך אל דנטה, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
8
סננו והניחו בעדינות בצד.
9
הוציאו את הסיר או את התנור ההולנדי מהאש.
ציוד שתשתמש בו
1 חבילת חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
10
מוציאים את הבשר המבושל ומניחים בצד עד שיתקרר מספיק כדי שניתן יהיה לטפל בו.
בעזרת כפית שמן הזית הנותרת, משמנים קלות תבנית לזניה בקוטר 20 ס"מ. מכסים את תחתית התבנית ב-2 דפי לזניה מבושלים. מכסים במחצית מכמות המוצרלה הקצוצה, לאחר מכן במחצית מכמות הפרוסצ'וטו, ולאחר מכן במחצית מכמות הקציצות עם מעט רוטב.
מרכיבים שתצטרך
אטריות לזניה מבושלות
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
פרושוטו
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
סטייקים של ניו יורק
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
סטייקים של ניו יורק
13
מפזרים חצי מכמות הפרמזן הנותרת. חוזרים על תהליך השכבות עם שאר המרכיבים. בסופו של דבר תתקבל פרמזן מעל.
מרכיבים שתצטרך
Parmigiano Reggiano
14
הוסף עוד אם תרצה.
15
מכניסים לתנור ואפים עד שהלזניה מתחממת לחלוטין והפרמז'נו שחום ומבעבע, כ-15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
Parmigiano Reggiano
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשה
16
בסיר בנפח 3 ליטר, חממו את שמן הזית על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורק
ציוד שתשתמש בו
חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
17
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים וזהובים קלות, כ-8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פירורי בשר צמחוני קפואים
טורטיות קמח טריות, להגשה
18
מוסיפים את הטימין והגזר ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהגזר רך למדי.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזיר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
19
מוסיפים את העגבניות והמיץ ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תכוף. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות עד לקבלת סמיכות של דגני בוקר חמים. מתבלים במלח ומגישים. הרוטב מחזיק מעמד שבוע במקרר או עד 6 חודשים במקפיא.