לפתוח את השנה החדשה עם מתכוני טעמים גלובליים מרחבי העולם

צלצלו לשנה החדשה עם טעמים גלובליים: התפנקו ממתכוני הסילבסטר מעוררי הפה האלה מרחבי העולם כשהשנה מגיעה לסיומה, הגיע הזמן לחגוג במסע קולינרי חוצה גבולות. ערב השנה החדשה הוא האירוע המושלם לחקור טעמים בינלאומיים ולהוסיף טוויסט טעים לחגיגות שלכם. החל ממנות ראשונות מלוחות ועד קינוחים דקדנטיים, אספנו אוסף של מתכונים מעוררי תיאבון מרחבי העולם שירשימו את האורחים שלכם וישאירו אותם חשק לעוד. היכנסו לרחובות התוססים של מקסיקו עם טאקו שרימפס חריף וסלסה ורדה חריפה. או העבירו את עצמכם אל חופי החוף של יוון עם ספאנקופיטה פריכה וצזיקי שמנת. בא לכם משהו אקזוטי? צלול אל מעמקי תאילנד עם קארי ירוק ארומטי או התענג על הטעמים המובהקים של הודו עם עוף חמאה עשיר. בין אם אתם מארחים מפגש אינטימי או מסיבה תוססת, המנות העולמיות הללו יוסיפו נופך נוסף של כישרון לחגיגות הסילבסטר שלכם. התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם וליצור זיכרונות בלתי נשכחים עם המתכונים הסנסציוניים הללו המדגישים את הגיוון והעושר של המטבח העולמי. קול מותג: מרתק, תוסס ואינפורמטיבי. מילות מפתח: מתכונים לסילבסטר, טעמים גלובליים, מעורר תיאבון, מסביב לעולם, מסע קולינרי.

מסורות אוכל של ערב השנה החדשה ברחבי העולם

ערב השנה החדשה הוא זמן של חגיגה וסעודה בתרבויות רבות ברחבי העולם. לכל מדינה יש את מסורות האוכל והמנהגים הייחודיים לה כדי לקבל את השנה החדשה. בואו נסתכל על כמה מהמסורות הקולינריות המרתקות ביותר מפינות שונות של העולם.

בספרד נהוג לאכול 12 ענבים במכת חצות, אחד לכל צלצול השעון. מסורת זו היא מאמינים להביא מזל טוב ושגשוג לשנה הקרובה. הענבים הם בדרך כלל קטנים וללא גרעינים, וזה אתגר מהנה לאכול את כולם לפני שהשעון מצלצל ב-12.

ביפן חוגגים את ראש השנה עם מנה מיוחדת בשם Osechi-ryori. ארוחה מסורתית זו מורכבת ממאכלים צבעוניים וסמליים שונים, שלכל אחד מהם משמעות שונה. לדוגמה, שעועית שחורה מייצגת בריאות טובה, בעוד שביצי הרינג מסמלות פוריות ושגשוג. Osechi-ryori מוצג להפליא בקופסאות לכה ונהנה עם המשפחה והאהובים.

מתכונים לחגיגות ראש השנה באסיה

אסיה היא אוצר של טעמים ותענוגות קולינריים. מהקארי המתובל והארומטי של תאילנד ועד לכופתאות העדינות של סין, יש משהו שישביע כל חיך. הנה כמה מתכונים שיובילו אותך לרחובות התוססים של אסיה:

1. קארי ירוק תאילנדי

רכיבים:

2 כפות משחת קארי ירוק

פחית אחת (14 אונקיות) חלב קוקוס

1 כוס ירקות לבחירתך (כגון פלפלים, גזר ונלי במבוק)

1 כוס חלבון לבחירתך (כגון עוף, שרימפס או טופו)

1 כף רוטב דגים

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום - עלי בזיליקום טריים, לקישוט

הוראות:

1. מחממים כף שמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את משחת הקארי הירוק ומבשלים כדקה עד לריח.

2. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הירקות והחלבון לפי בחירתך ומבשלים עד לריכוך.

3. מערבבים את רוטב הדגים והסוכר. מתקנים את התיבול לפי טעמכם.

4. מגישים את הקארי על אורז מאודה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.


2. מרכיבי כופתאות סיניות:

1 חבילה עטיפות כופתאות

1 כוס בשר טחון (כגון חזיר או עוף)

1 כוס ירקות חתוכים דק (כגון כרוב, גזר ופטריות)

2 שיני שום, קצוצות

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הירקות החתוכים, שום, רוטב סויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר, מלח ופלפל.

2. מניחים כף מהמילוי במרכז עטיפה של כופתאות. מרטיבים את הקצוות במים ומקפלים את העטיפה לשניים, אוטמים את הקצוות.

3. חוזרים על הפעולה עם שאר העטיפות והמלית.

4. מחממים כף שמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הכיסונים ומבשלים עד להזהבה בתחתית.

5. יוצקים פנימה שפריץ מים, מכסים את המחבת ומאדים את הכיסונים כ-5 דקות או עד שהמילוי מוכן.

6. מגישים את הכיסונים עם רוטב סויה או רוטב טבילה לבחירתכם.

מתכונים לחגיגות ראש השנה באירופה

אירופה היא כור היתוך של מסורות קולינריות, כאשר כל מדינה מציעה את הטעמים והמנות הייחודיים לה. מתבשילים דשנים ועד מאפים עדינים, יש משהו שיתאים לכל טעם. הנה כמה מתכונים שיביאו נופך של אלגנטיות אירופאית לחגיגות ערב השנה החדשה שלכם:

1. מרכיבי Spanakopita יוונית:

1 חבילה בצק פילו

1 צרור תרד, שטוף וקצוץ

1 כוס גבינת פטה מפוררת

1/2 כוס שמיר טרי קצוץ

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

2 ביצים, טרופים

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית, להברשה

הוראות:

1. מחממים את התנור ל-375°F (190°C). משמנים קלות תבנית אפייה.

2. מערבבים בקערה גדולה את התרד, גבינת הפטה, השמיר, הבצל הירוק, הביצים, המלח והפלפל.

3. שכבו 2 דפים של בצק פילו בתבנית האפייה, מברישים כל עלה בשמן זית. מוסיפים שכבה מתערובת התרד.

4. חוזרים על הפעולה עם יתרת בצק הפילו ותרד, ומסיימים בשכבת בצק פילו מעל.

5. מברישים את השכבה העליונה של בצק הפילו בשמן זית.

6. אופים במשך 30-35 דקות או עד שהספאנקופיטה זהוב ופריך.

7. מניחים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.


2. מרכיבי טירמיסו איטלקי :

1 כוס קפה מבושל חזק, מקורר

2 כפות ליקר קפה (כגון קאלואה)

24 ליידיפינגרים -

1 כוס גבינת מסקרפונה

1/2 כוס סוכר מגורען

2 ביצים, מופרדות

אבקת קקאו, לניקוי אבק

הוראות:

1. בצלחת רדודה משלבים את הקפה המצונן וליקר הקפה.

2. טובלים כל ליידיפינגר בתערובת הקפה, משרים אותה לכמה שניות מכל צד. מסדרים את ה-ladyfingers המושרים בשכבה אחת בכלי מלבני.

3. טורפים בקערה את גבינת המסקרפונה, הסוכר והחלמונים עד לקבלת מרקם חלק.

4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת המסקרפונה.

5. מורחים מחצית מתערובת המסקרפונה על גבי הליידפינגרס הספוגים. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של ליידיפינגרס ספוגים ושאר תערובת המסקרפונה.

6. לפדר את החלק העליון באבקת קקאו.

7. מקררים לפחות 4 שעות או לילה לפני ההגשה.

מתכונים לחגיגות ראש השנה באפריקה

אפריקה היא יבשת עשירה בתרבויות וטעמים מגוונים. מתבשילים דשנים ועד בשרים חריפים בגריל, המטבח של אפריקה תוסס כמו אנשיו. הנה כמה מתכונים להביא טעם של אפריקה לשולחן ערב השנה החדשה שלך:


1. מרכיבי טאג'ין טלה מרוקאי:

כתף טלה 1.5 ק"ג חתוכה לקוביות

2 בצלים, קצוצים

3 שיני שום, קצוצות

2 כפיות כמון טחון

2 כפיות כוסברה טחונה

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל קאיין (לא חובה)

1 קופסת (400 גרם) עגבניות קצוצות

1 כוס מרק עוף או ירקות

1 כוס משמשים מיובשים

1/4 כוס דבש

כוסברה טרייה, לקישוט

שקדים קלויים, לקישוט

הוראות:

1. מחממים כף שמן בסיר גדול או טאג'ין על אש בינונית. משחימים את נתחי הטלה מכל הצדדים ומניחים בצד.

2. לאותו סיר מוסיפים את הבצל, השום, הכמון, הכוסברה, הקינמון, הג'ינג'ר, הפפריקה, הכורכום ופלפל הקאיין. מבשלים עד שהבצל רך והתבלינים ריחניים.

3. מחזירים את הטלה לסיר ומוסיפים את העגבניות הקצוצות והמרק. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים או עד שהכבש רך.

4. מוסיפים לסיר את המשמשים המיובשים והדבש. מבשלים עוד 30 דקות או עד שהמשמשים מתרככים.

5. מגישים את הטאג'ין על קוסקוס או אורז, מעוטרים בכוסברה טרייה ושקדים קלויים.


2. מרכיבי בובוטי דרום אפריקאי:

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 בצלים, קצוצים

2 שיני שום, קצוצות

2 פרוסות לחם, ספוגות בחלב

1/2 כוס צימוקים

1/4 כוס צ'אטני

1 כף אבקת קארי

1 כף כורכום

1 כף סוכר

2 כפות חומץ לבן

2 ביצים טרופה -

מלח ופלפל לפי הטעם

עלי דפנה, לקישוט

הוראות:

1. מחממים את התנור ל-350°F (175°C). משמנים תבנית אפייה.

2. במחבת משחימים את בשר הבקר הטחון עם הבצל והשום. מסננים את כל עודפי השומן.

3. מערבבים בקערה גדולה את הלחם המושרים, הצימוקים, הצ'אטני, אבקת הקארי, הכורכום, הסוכר, החומץ, הביצים הטרופות, המלח והפלפל. מערבבים היטב.

4. מוסיפים לקערה את תערובת הבקר הטחון ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב.

5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת. מסדרים מעל כמה עלי דפנה.

6. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והבובוטי מבושל.

7. מגישים את הבובוטי עם אורז צהוב ותוספת של צ'אטני.

מתכונים לחגיגות ראש השנה בצפון אמריקה

צפון אמריקה היא ביתם של מורשת קולינרית עשירה המשלבת השפעות מגוונות מרחבי העולם. מאוכל נשמה מנחם ועד מנות טקס-מקס חריפות, יש משהו לכל אחד ליהנות. הנה כמה מתכונים להוסיף קצת כישרון צפון אמריקאי לחגיגה שלך בערב השנה החדשה:


1. מרכיבי עוף מטוגן דרומי:

1 עוף שלם, חתוך לחתיכות

2 כוסות חלב

2 כפות של קמח

1 כף פפריקה - 1 כף אבקת שום

1 כף אבקת בצל

1 כפית פלפל קאיין

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן צמחי, לטיגון

הוראות:

1. מניחים את נתחי העוף בקערה ויוצקים עליהם את החמאה. תנו להם להשרות לפחות שעה או לילה במקרר.

2. בצלחת רדודה מערבבים את הקמח, הפפריקה, אבקת השום, אבקת הבצל, פלפל הקאיין, המלח והפלפל.

3. מוציאים את העוף מהחמאה ומטגנים כל חלק בתערובת הקמח, לוחצים אותו בחוזקה להדבקה.

4. מחממים בערך 1 אינץ' של שמן צמחי במחבת גדולה או מטיגון עמוק 350°F (175°C).

5. מטגנים את העוף בקבוצות, הופכים מדי פעם, עד להזהבה ומבושלת. זה ייקח בערך 15-20 דקות עבור בשר כהה ו-10-15 דקות עבור בשר לבן.

6. מעבירים את העוף המטוגן לצלחת מרופדת בנייר סופג לניקוז עודפי השמן.

7. מגישים את העוף המטוגן חם עם הצדדים האהובים עליכם, כמו פירה, סלט כרוב וביסקוויטים.


2. רכיבים מקסיקני צ'יליס Rlenos:

4 פלפלי פובלנו גדולים

1 כוס גבינה מגוררת (כגון מונטריי ג'ק או צ'דר)

1/2 כוס קמח לכל מטרה

4 ביצים, מופרדות

שמן צמחי, לטיגון

מלח ופלפל לפי הטעם

סלסה ושמנת חמוצה להגשה

הוראות:

1. מחממים את הפטם. מניחים את פלפלי הפובלנו על תבנית עם נייר אפייה וצולים עד שהקליפה מכוסה שלפוחיות ונחרך, הופכים מדי פעם. מעבירים את הפלפלים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להם לאדות כ-10 דקות.

2. מסירים את הקליפה החרוכה מהפלפלים ומקפידים לשמור אותם שלמים. חותכים בזהירות חריץ לאורך צד אחד של כל פלפל ומסירים את הגרעינים והקרומים.

3. ממלאים כל פלפל בגבינה המגוררת וסוגרים בזהירות את החריץ.

4. בכלי רדוד מתבלים את הקמח במלח ופלפל. חוררים כל פלפל ממולא בקמח, מנערים את כל העודפים.

5. בקערה מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עד לקבלת קרם בהיר. מקפלים בעדינות את החלבונים הטרופים לתוך החלמונים.

6. מחממים כ-1 אינץ' שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית.

7. טובלים כל פלפל מצופה קמח בתערובת הביצים הטרופה, מוודאים שהוא מצופה במלואו.

8. מטגנים את הפלפלים בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים. זה ייקח בערך 5-7 דקות.

9. מעבירים את הפלפלים המטוגנים לצלחת מרופדת בנייר סופג לניקוז עודפי השמן.

10. מגישים את הצ'ילי רלינוס חם עם סלסה ושמנת חמוצה.

מתכונים לחגיגות ראש השנה בדרום אמריקה

דרום אמריקה היא יבשת של צבעים מרהיבים, טעמים עזים ומסורות קולינריות מגוונות. מסביצ'ה חריפה ועד בשרים על האש עסיסיים, האוכל של דרום אמריקה הוא חגיגה של מרכיבים טריים ותבלינים נועזים. הנה כמה מתכונים להביא טעימה מדרום אמריקה לשולחן ערב השנה החדשה שלך:

1. מרכיבי סביצ'ה פרואני:

1 ק"ג פילה דג לבן טרי (כגון מוסר ים או פלנדר), חתוך לחתיכות בגודל ביס

1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי

1 בצל אדום, פרוס דק

1 פלפל ג'לפנו, זרע וטחון

1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

גרעיני תירס, לקישוט

בטטה מבושלת ופרוסה להגשה

הוראות:

1. מערבבים בקערה את הדג, מיץ הליים, הבצל האדום, פלפל הג'לפנו

מרכיבים