לחם שיפון-יוגורט
אם יש לכם יוגורט דל שומן, מים, קמח לחם, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו מקלות לחם לילדים (מתכונים דומים).
הוראות
שלב הראשון 3 מרכיבים בכוס מדידה נוזלית 1 כוס; לתת לעמוד 5 דקות.
שלב תערובת שמרים, 2 כוסות קמח לחם, קמח שיפון, קמח תירס, ומלח בקערת ערבוב גדולה; הכה במהירות בינונית של מערבל חשמלי עד החומרים מעורבבים היטב.
מוסיפים יוגורט, מרגרינה, ו 1 1/2 כפיות זרעי קימל; מערבבים היטב. בהדרגה מערבבים מספיק של קמח לחם 1/2 כוס הנותרים כדי להפוך את הבצק רך.
מפזרים 1 כף קמח לחם באופן שווה על פני השטח עבודה. להפוך את הבצק על משטח משוריין, ללוש עד חלקה וגמיש (כ 8 דקות).
מניחים בקערה גדולה מצופה ספריי בישול, פונה העליון המעיל. לכסות ולתת לעלות במקום חם (85), ללא טיוטות, 1 שעה או עד הוכפל בתפזורת.
אגרוף בצק למטה, ולחלק 16 חלקים שווים; לעצב כל חלק לתוך חבל 16 אינץ'.
מניחים על גיליונות אפייה מצופה בתרסיס בישול.
לכסות ולתת לעלות במקום חם, ללא טיוטות, 15 דקות או עד נפוח.
שלב ביצה לבן 1 כף מים; מברשת מקלות לחם באופן שווה עם תערובת.
מפזרים באופן שווה עם 1 כפית זרעי קימל.
אופים ב 400 במשך 17 עד 20 דקות או עד הזהב.