זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. כמה אנשים באמת אהבו את המרק הזה. נסו מרק דלורית זהב סתיו-עם טעמים בהשראה תאילנדית, מרק דלורית קארי תאילנדי, ו מרק דלעת בקארי קוקוס תאילנדי (מתכונים דומים).
הוראות
1
Heat a large heavy-bottom pot over medium-high heat; add olive oil. Cook and stir chili moritas in the hot oil until chili moritas are puffed and softened, 3 to 5 minutes. Stir onion, carrots, celery, garlic, salt, and pepper into chili moritas and cook until onion is translucent, 10 to 15 minutes.
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
6 עגבניות, קלופות וקצוצות
טורטיות קמח טריות, להגשה
מלח, לציפוי זכוכית
טורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
2
Stir curry paste and paprika into chili-onion mixture until coated.
מרכיבים שתצטרך
משחת קארי
נוזל-אונקיות מים טריים
6 עגבניות, קלופות וקצוצות
טורטיות קמח טריות, להגשה
3
Add butternut squash; cook and stir until squash is lightly browned, about 5 minutes.
מרכיבים שתצטרך
סכין קילוף
4
Pour chicken stock, water, and coconut milk into squash mixture; add bay leaves. Bring mixture to a boil, reduce heat, and simmer until squash is softened, about 1 hour.
Pour squash mixture into a blender no more than half full. Cover and hold lid down; pulse a few times before leaving on to blend. Puree in batches until smooth.
Asian works really well with Chenin Blanc, Gewurztraminer, and Riesling. The best wine for Asian food depends on the cuisine and dish - of course - but these acidic whites pair with a number of traditional meals, spicy or not. The Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wine with a 5 out of 5 star rating seems like a good match. It costs about 15 dollars per bottle.