מרק לימון-עוף
זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו-15 דקות. מתכונים דומים: מרק Avgolemono (מרק עוף לימון יווני), מרק עוף בלימון, ו סיר אחד לימון עוף ומרק אורזו.
הוראות
מביאים עוף ומים כדי לכסות לרתיחה בתנור הולנדי מעל חום בינוני גבוה; להפחית את החום לנמוך, ומבשלים 1 שעה.
הסר עוף, הזמנת נוזל, ולתת מגניב 15 דקות. עוף בגרוס.
יוצקים שמורות בישול נוזלי דרך מסננת רשת תיל לתוך קערה, להשליך מוצקים; לנגב את התנור ההולנדי נקי.
מוסיפים מים לנוזל בישול ל -10 כוסות שוות.
בצל קצוץ, סלרי ושום בשמן חם בתנור הולנדי מעל חום בינוני-גבוה 5 עד 6 דקות או עד למכרז.
מוסיפים עוף מגורר, בישול נוזלי, גזר, ואת 3 המרכיבים הבאים. מכסים, מפחיתים את החום למדיום, ומבשלים 20 דקות או עד שהגזר רך.
מגישים עם התוספות הרצויות.
מרכיבים
1באט מומס
תוספות: שעורה מבושלת, שעועית ירוקה מבושלת, לימון2
גב שומן חזיר454דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
חבילת גזר, פרוס5(מקיט, היקורי או אלמון)
צלעות סלרי, קצוץ1181 לב מפאלדי טרי אם אפשר
עלי פטרוזיליה שטוחים ורעננים2
שיני שום, טחון4חתיכות טופי הית' בר
כסף ללא נעליים1אוראו ממולאים כפולים
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)2larges
בצל, קצוץ2חתיכות טופי הית' בר
(או או רגיל)6
עור-על, עצם-בשדיים עוף