קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות82
מגזין

סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים

סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים
סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים יכול להיות רק המנה העיקרית שאתם מחפשים. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה כ 53 גרם חלבון 22 גרם של שומן, וסך הכל 492 קלוריות. המתכון הזה מכסה %37 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זה מושלם עבור יום ולנטין. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, סטייק סינטה, צ'ילי צ' יפוטלה ברוטב אדובו, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. מתכונים דומים: סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים, פירות יער חיטה לימון עם כרוב ניצנים קלויים (+כל מה שאי פעם רצית לדעת על גרגרי חיטה!), ו סלט חיטה בולגור-בסגנון טורקי.

הוראות

1
בסיר בינוני, לשלב את גרגרי החיטה עם המים ולהביא לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד גרגרי החיטה הם מכרז אבל עדיין לעיס, על 2 שעות..
מרכיבים שתצטרך
אוכמניותאוכמניות
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2
לנקז ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
3
בינתיים, במעבד מזון מיני, מחית את העגבניות הקצוצות עם הצ ' יפוטלים ורוטב adobo.
מרכיבים שתצטרך
(אפשר להחליף את המוצרלה)(אפשר להחליף את המוצרלה)
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
4
העברה לקערה בינונית. מערבבים את רסק העגבניות, מיץ לימון, דבש, שום, קינמון וכמון.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
שום גויה®שום גויה®
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
מוסיפים 3 כפות שמן זית; מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
6
שים את הסטייק בצלחת ומעיל רדודים עם 1/4 כוס של רוטב עגבניות-צ ' יפוטלה. מערבבים את גרגרי החיטה לתוך הרוטב הנותרים ומתבלים במלח. מכסים ומקררים בין לילה את הסטייק וגרגרי החיטה.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניותאוכמניות
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
7
להדליק גריל או לחמם מחבת גריל. הביאו את הסטייק ופירות החיטה לטמפרטורת החדר. שמן את הגריל ומבשל את הסטייק על אש בינונית-חמה במשך כ 4 דקות לכל צד, או עד חרוך קלות משני הצדדים ונדיר בינוני בתוך.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניותאוכמניות
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
8
להעביר את הסטייק ללוח חיתוך ולתת לנוח במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
9
בקערה בינונית, מערבבים את החומץ עם 1 כפית הנותרים של שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטופרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
10
מוסיפים את עגבניות שרי, מלפפון ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל וזורקים היטב. פורסים את הסטייק בעובי 1/4 אינץ ' ומגישים עם גרגרי החיטה וסלט העגבניות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, פרוסים לרצועות דקות1 כוס בצלצלי שאלוט, פרוסים לרצועות דקות
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
אוכמניותאוכמניות
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
11
הפוך קדימה: רוטב עגבניות-צ ' יפוטלה וסלט ברי החיטה יכול להיות בקירור עד 3 ימים.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
ענבים אדומים ללא גרעיניםענבים אדומים ללא גרעינים
חיטהחיטה
12
המלצת יין: סטייק נדיר רוטב עגבניות אינטנסיבי להצביע על יין אדום עשיר באותה מידה, עם שפע של פירות בשלים. בחר סירה עסיסי, גמיש ממדינת וושינגטון, אחד בלי יותר מדי טאנין או אלון סמוקי, כגון מציאה 2000 Snoqualmie או 1999 Hogue.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
אפרסק או נקטרינה, פרוסיםאפרסק או נקטרינה, פרוסים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

סטייק עובד ממש טוב עם מרלו, קברנה סוביניון, ופינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Maddalena מרלו. יש לו 4.8 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 19 דולר.
מרלו מדלנה
מרלו מדלנה
מרלו מדלנה מציע ניחוחות של פירות בשלים ותבלינים אלון עם רמזים של וניל אניס. טעמי פירות בשלים כוללים שזיף בהיר ופטל. טעמי פירות מברכים את החיך וטאנינים רכים ממסגרים את המרקם הטרי המצפה את הפה.