קושימומחה
מוכן ב1 ש, 35 דק.
מנות8
ציון בריאות15
סוגי מאכליםסלט
אירועים4 ביוליקיץ
מגזין

סלט תפוחי אדמה קלוי עם ויניגרט בלסמי-בייקון

סלט תפוחי אדמה קלוי עם ויניגרט בלסמי-בייקון
זה עובד טוב כמו מנות ראשונות זול למדי עבור יום העצמאות. גשו לסופר וקנו שמן זית, בייקון, תיבול מאכלי ים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . נסו סלט תפוחי אדמה קלוי עם גרגיר נחלים ויניגרט בלסמי, סלט כרוב תפוחי אדמה קלוי עם ויניגרט בלסמי, ו סלט בטטה קלוי עם ויניגרט קרפט בלסמי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
לזרוק תפוחי אדמה חצויים עם 1/2 כוס שמן זית, 1/2 כוס שום, פירות ים תיבול.
מרכיבים שתצטרך
1.3 ק"ג שרימפס בינוני, עם זנב, קליפות ללא ורידים1.3 ק"ג שרימפס בינוני, עם זנב, קליפות ללא ורידים
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
שום גויה®שום גויה®
3
מניחים בשכבה אחת על גבי גיליונות אפייה ואופים בתנור שחומם מראש עד למכרז וחום זהוב, 30 עד 40 דקות, בהתאם לגודל תפוחי האדמה. לאחר מבושל, להסיר מהתנור ולאפשר להתקרר מעט.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
בינתיים, מניחים בייקון במחבת גדולה ועמוקה. מבשלים מעל חום בינוני עד להשחמה שווה ופריך.
מרכיבים שתצטרך
10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
יוצקים שומן חזיר ושמורה. אפשר לפרוסות הבייקון להתקרר, ואז להתפורר ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר
6
מקציפים יחד חומץ בלסמי, שום, מלח ופלפל בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)
שום גויה®שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
יוצקים את השמן בזרם איטי, יציב תוך להקציף במרץ כדי להפוך ויניגרט. לזרוק את תפוחי האדמה קלויים יחד עם ויניגרט ושומן בייקון שמורות. מקפלים בצל אדום, פטרוזיליה, וביצים. אפשר לעמוד בטמפרטורת החדר 20 דקות לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה צלויתפוח אדמה צלוי
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
3 כפות ויניגרט ורמיוס3 כפות ויניגרט ורמיוס
2 כפות ענפי שמיר טריים שנקטפו2 כפות ענפי שמיר טריים שנקטפו
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר