עוגת גבינת קרמל תפוחים של דודן ג'וני
אם יש לך שמנת, גבינת שמנת, עמילן תירס ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. זה עובד היטב כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה צמחונית לקטו אובו . עם ציון של 23% , המנה הזו גרועה למדי. מתכונים דומים: מטבל עוגת גבינה חמאת תפוח קרמל למסיבת תפוחים בסתיו , עוגת גבינה תפוח קרמל ועוגת גבינה קרמל-תפוח .
הוראות
מחממים את התנור ל-350 מעלות פרנהייט. עוטפים היטב את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בגודל 10 אינץ' בנייר כסף כדי למנוע מלחות מאמבט המים לחלחל לתוך עוגת הגבינה
במעבד מזון מערבבים את פירורי קרקר גרהם, החמאה והסוכר. מהדקים את התערובת לתחתית ובחצי דפנות התבנית המוכנה.
אופים את הקרום במשך 10 דקות, ואז מוציאים אותו מהתנור להתקררות מלאה.
במעבד מזון או במיקסר חשמלי מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים והוניל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבוב עד לאיחוד. *הערת הטבח: חשוב לערבב היטב ללא גושים מכיוון שזה יהפוך את המילוי למרקם חלק יותר באפייה.
יוצקים את המילוי לתוך הקרום. מניחים תבנית צלייה על רשת במרכז התנור ומעבירים את עוגת הגבינה לתבנית. ממלאים את תבנית הצלייה במים חמים עד למחצית דפנות תבנית העוגה ומכסים אותה ברפיון בנייר כסף.
אופים עד שהמרכז זז רק מעט כאשר תבנית העוגה מזועזעת, כשעה ו-45 דקות. בדוק את מפלס המים כשעה לתוך האפייה, הוסיפו עוד מים, במידת הצורך. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומעבירים את תבנית העוגה לרשת לצינון. מקררים למשך הלילה.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש גבוהה.
מוסיפים את התפוחים והפקאן ומבשלים תוך ערבוב עד שהם מצופים בחמאה, כ-2 דקות.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס והנוזל מגיע לרתיחה, כ-3 דקות.
בעזרת כף מחוררת מעבירים לקערה את התפוחים והפקאן. מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה ומבשלים את הנוזל הנותר, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהוא הופך לצבע ענברי עמוק, כ-6 דקות.
מסירים את המחבת מהאש כדי לעצור את הבישול ומוסיפים את השמנת. זהירות, כי הקרם עלול להתיז. מחזירים את המחבת לאש ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת.
מסירים את הרוטב מהאש ומערבבים פנימה את התפוחים והפקאן. מניחים להתקרר עד שהוא פושר.
מורחים את תערובת הקרמל-תפוח באופן שווה על גבי עוגת הגבינה. מקררים עד להגשה. השתמשו בסכין טבולה במים חמים כדי לחתוך את עוגת הגבינה.
יין מומלץ: קציר מאוחר ריזלינג, Lambrusco Dolce, Sauternes
ריזלינג בציר מאוחר, למברוסקו דולצ'ה וסאוטרנס הם הבחירות המובילות שלי לעוגת גבינה. יינות קינוח לבנים הם בחירה בטוחה לעוגת גבינה (ללא שוקולד), אבל למברוסקו מתוק יהיה כל כך טוב עם עוגת גבינה תות קלאסית. הריזלינג ל-Snake River Late Harvest עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
![Snake River Late Harvest Riesling]()
Snake River Late Harvest Riesling
עשוי מהענבים שנותרו לתלייה על הגפן באחוזה שלנו Arena Valley Vineyard, ריזלינג מאוחר בציר הוא יין הקינוח המקורי שלנו. לשנת 2011 שלנו יש אף לימד עם רמז למינרלים וסיומת דבש. תיהנו מהיין הזה עם קינוחים על בסיס פירות או כאפריטיף מרענן.