עוף צלוי עם ענבים אדומים, בצל פנינה מקורמל, ורוטב מחבת נמל
ואינו מכיל גלוטן, מתכון ראשוני מגיש 4 . מנה אחת מכילה עד 1 גר' של חלבון, 12 גרם של שומן, וסך הכל 161 קלוריות. מתכון זה מ רציני אוכל יש 312 אוהדים. גשו לסופר וקנו חומץ בלסמי, עוף, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו בצל פנינה מזוגג וענבים, ענבים קלויים + בצל פנינה, ו בצל פנינה מזוגג בנמל עם עלי דפנה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 375°. הגדר את העוף במחבת ברזל יצוק גדולה.
טפטוף עם שמן זית וחומץ בלסמי, ומפזרים מלח ופלפל.
הגדר מחבת בתנור ומבשלים 15 דקות. מערבבים את העוף עם המיצים, ולאחר מכן מוסיפים את הענבים, השום, ובצל פנינה. לבשל, לצלות כל עשר דקות בערך, עד העוף מבושל, 30 עד 40 דקות. כאשר נעשה זאת, להגדיר את העוף, בצל, ענבים על מגש לכסות בנייר אלומיניום.
בזהירות, להגדיר את המחבת על הכיריים. באמצעות כף, להסיר כמה שיותר שמן במחבת ככל שתוכל. להפוך חום בינוני, ויוצקים בנמל. באמצעות כף מעץ, לגרד את הקרקעית כדי לעקור חתיכות השחמה. להפחית עד הנוזל מתחיל להיראות כמו רוטב, חמש עד שבע דקות. כבה את החום ומערבבים את החמאה.
חותכים את העוף למגיש חתיכות.
מגישים את חתיכות העוף עם ענבים קלויים, בצל פנינה ורוטב פורט.