זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: אורז זעפרן דובדבן חמוץ פרסי, סלמון מזוגג עם אורז זעפרן דובדבן מיובש, ו פילאף אורז פרסי עם זעפרן ורימונים.
הוראות
1
מחממים את התנור ל-37
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
2
בקערה גדולה, לשלב את שמן זית, בצל, מיץ לימון, כמון וחצי זעפרן.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
במחבת קטנה, להמיס את החמאה עם דובדבנים חמוצים יבשים וסוכר. כפית שליש מהאורז לצלחת סופל 2 ליטר בחמאה. למעלה עם חצי דובדבנים חמוצים ושקדים חתוכים. מכסים חצי מהאורז שנותר ואת שאר הדובדבנים והשקדים החמוצים. למעלה עם שכבה סופית של אורז ושופכים כל חמאה שנותרה על גבי. מכסים את צלחת הסופל בנייר כסף ואופים במשך כ 20 דקות (בעוד העוף אופה), או עד שהאורז רך, קל ורך.