פנצנלה (סלט לחם טוסקני)
צריך מוצרי חלב ללא תוספת פסקטריון? Panzanella (סלט לחם טוסקנה) יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מנה אחת מכילה עד 5 גר' של חלבון, 22 גרם של שומן, וסך הכל 296 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. גשו לסופר וקנו בצל כמו מאווי, גרידת לימון, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. נסו סלט פאנצנלה טוסקני, כאשר panzanella טוסקנה פגש את סלט קפרזה, ו Panzanella טוסקנה (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את הלחם בקערה גדולה ומוסיפים חצי מהויניגרט. לזרוק מעיל היטב, ואז להפריש בטמפרטורת החדר במשך כ 10 דקות.בינתיים, מניחים את העגבניות, הבצל והמלפפון בקערה גדולה נפרדת ומוסיפים את הויניגרט שנותר. לזרוק מעיל היטב, ואז להפריש בטמפרטורת החדר במשך כ 10 דקות.
מוסיפים את הירקות ואת בזיליקום ללחם ומערבבים עד בשילוב שווה. טעם ותיבול מלח ופלפל.
בואו לשבת בטמפרטורת החדר לפחות 15 דקות כדי לאפשר את הטעמים להתמזג, ולאחר מכן לשרת בטמפרטורת החדר.זיווג משקאות: פרנליף סוביניון בלאן, ניו זילנד. הסיד הנמרץ, הלימון והעשבוניות העשבית של הסוביניון בלאן הזה הם התאמה טובה עם התווים החדים של לימון, בזיליקום, בצל ועגבניות בסלט, בעוד החומציות והאנרגיה התוססת של היין תהיה בניגוד לטובה עם הלחם הרך.