פסטה יוונית עם שרימפס, פטה, עגבניות וזיתים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של עיקריים, אז תנו הזדמנות ל פסטה יוונית עם שרימפס, פטה, עגבניות, וזיתים. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 505 קלוריות, 29 גרם חלבון ו 12 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו אוזו, עגבניות צועניות, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו עוף יווני עם זיתים, פטאן ועגבניות, סלט יווני עם עגבניות מיובשות, פטיאן וזיתים, ו פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ופטה (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים סיר גדול של מים מלוחים בכבדות לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות החבילה.
ניקוז, לחזור לסיר, ולהניח בצד. בינתיים, להכין את הרוטב וחסילונים.
מחממים את השמן במחבת גדולה על חום בינוני עד מנצנץ.
מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח, ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שמתרככים, כ -6 דקות.
מוסיפים את השום ואת פתיתי פלפל אדום, מערבבים לשלב, ומבשלים עד ריחני, על 1 דקה.
מוסיפים את השרימפס, מגבירים את החום לגובה בינוני ומערבבים כדי לשלב. לטפוח את השרימפס לשכבה זוגית ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם כמעט מבושלים דרך ומתחיל להפוך ורוד, על 2 דקות.
הסר את המחבת מהחום, להוסיף בזהירות את האוזו, ולחזור לחום בינוני גבוה. מבשלים עד ריח האלכוהול מבושל ואת הנוזל כמעט לחלוטין התאדה, על 1 דקה.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים לשלב. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד העגבניות מחוממות דרך והנוזל הוא רותח סביב הקצוות, על 1 דקה.
מעבירים את תערובת השרימפס לסיר עם הפסטה השמורה ומוסיפים את הפטה והזיתים. מערבבים לשלב, טעם, ומתבלים עם מלח לפי הצורך.