קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות3
ציון בריאות2
מגזין

צדפות זעפרן עם כרישה

צדפות זעפרן עם כרישה
גשו לסופר וקנו מים, כרישה, חמאה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון כפוי של 22%. נסו צדפות אפויות עם בייקון וכרישה, צדפות מוקרמות כרישה על טוסט, ו צדפות מטוגנות עם איולי זעפרן (מתכונים דומים).

הוראות

1
בסיר גדול, לשלב 1/2 כוס היין עם המים ולהביא לרתיחה מעל חום גבוה. באמצעות מלקחיים, מוסיפים את הצדפות לסיר בשכבה אחת, מכסים ואדים עד שהם מתחילים לפתוח, כ 3 דקות. באמצעות מלקחיים, להעביר את הצדפות לצלחת כפי שהם פותחים. שמור את נוזל הבישול; אתה צריך בערך 1/2 כוס.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפיות מלח ים2 עד 3 כפיות מלח ים
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
2
הסירו את הצדפות מהקונכיות שלהם, הכניסו אותן לקערה וכסו במגבת נייר לחה. שמור 12 פגזים קעורה.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפיות מלח ים2 עד 3 כפיות מלח ים
(מומלץ: רוטב A1)(מומלץ: רוטב A1)
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
3
ממיסים 1 כף החמאה בסיר בינוני.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסקחטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
4
מוסיפים את הכרישה, מתפוררים בזעפרן ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד הכרישה לרכך, על 8 דקות. מוסיפים לאט את נוזל הצדפה השמורה, עוצרים לפני שאתם מגיעים לחצץ בתחתית, ומבשלים על חום מתון עד שהנוזל כמעט התאדה, כ -3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
2 עד 3 כפיות מלח ים2 עד 3 כפיות מלח ים
ראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
5
מוסיפים את השמנת הכבדה ואת 2 כפות הנותרים של יין לבן ומבשלים עד הרוטב מעובה, כ 3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
6
מחממים את המטגן. מסדרים את 12 קונכיות הצדפה על תבנית אפייה מעוטרת או בתבנית אפייה רדודה. בעזרת מזלג, מחלקים את הכרישה המרוסקת בין הפגזים. הגדר צדפה על הכרישה בכל פגז ומערבבים כל מיצי צדפות שנצברו לתוך הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפיות מלח ים2 עד 3 כפיות מלח ים
(מומלץ: רוטב A1)(מומלץ: רוטב A1)
ראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מראש קטן אחד של כרוב סבוי, או כרוב נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
לתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותםלתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותם
7
ממיסים את שאר 1 כף החמאה.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסקחטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
8
לטאטא את חלמון הביצה ואת החמאה נמסה לתוך רוטב שמנת וכפית את הרוטב על הצדפות. מטאטאים קרוב ככל האפשר לחום למשך כ-45 שניות, רק עד שהרוטב מבעבע והצדפות מזוגגות קלות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
2 עד 3 כפיות מלח ים2 עד 3 כפיות מלח ים
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסקחטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
9
הגישו מיד.
10
הפוך קדימה: המתכון יכול להיות מוכן דרך שלב 3 עד שעה קדימה; תן לעמוד בטמפרטורת החדר.