קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות30
מגזין

צלי בסיר איטי עם רוטב תמרינדי (Carne con Salsa de Tamarindo)

צלי בסיר איטי עם רוטב תמרינדי (Carne con Salsa de Tamarindo)
נסו נקי לאכול צ'ילי קון קרנה (סיר מיידי), בישול איטי צלי בלסמי, ו Paleo גרוס בשר צלוי בתנור איטי עם דלעת וסלסה + מצבור סיר איטי ומסגיר (מתכונים דומים).

הוראות

1
מתבלים את הבשר עם הכמון, achiote, מלח pepper.In מחבת מעל חום בינוני-גבוה, מחממים את השמן.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
AnnattoAnnatto
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
מוסיפים את הבשר ומבשלים, הופכים מדי פעם, עד להשחמה משני הצדדים, על 5 דקות בסך הכל.
מרכיבים שתצטרך
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
3
העברה לבישול האיטי.
ציוד שתשתמש בו
חמאה ללא מלח, לשימון הכנסחמאה ללא מלח, לשימון הכנס
4
מניחים את המים ואת עיסת תמרינדי בסיר קטן. מביאים לרתיחה ולהפחית את החום לנמוך. מכסים את הסיר, ולתת לו להתבשל במשך 30 דקות, ערבוב לעתים קרובות.מסננים את תערובת התמרינד ומניחים את הנוזל בבלנדר, מוסיפים את הגדלים, בצל, שום, פלפלים, כוסברה, רסק עגבניות, רוטב חריף, סוכר, דבש, יין ובשר בקר. להתמזג עד עקביות חלקה.
מרכיבים שתצטרך
עיסת תמרינדיעיסת תמרינדי
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרפפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
תמרינדי.תמרינדי.
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
5
יוצקים את תערובת תמרינדי על בשר בקר. מכסים ומבשלים על נמוך במשך 12 שעות או על גבוה במשך 8 שעות.
מרכיבים שתצטרך
תמרינדי.תמרינדי.
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
6
מוסיפים את הכוסברה הנותרת ומגישים חמים.
מרכיבים שתצטרך
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז

יין מומלץ: פינו נואר, ריזלינג, ורוד נוצץ

פינו נואר, ריזלינג ורוזה נוצץ הם בחירה מצוינת למקסיקני. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים בעלי טאנין נמוך כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא זיווג בטוח מדי. פינו נואר Cuvaison עם דירוג 4.8 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 29 דולר לבקבוק.
Cuvaison פינו נואר
Cuvaison פינו נואר
קרנרוס פינו נואר של קובייסון מגיע מאחוזתם בת 400 דונם בחלק הדרומי של עמק נאפה. כרם אקלים קריר זה מאפשר תנאים כמעט מושלמים שנה אחר שנה לייצר שרדונה ברמה עולמית, פינו נואר, סירה, סוביניון בלאן ומרלו. שליטה על כל היבטי החקלאות בכרם שלהם נותנת לקובייסון יתרון בייצור הפרי האיכותי ביותר ולכן מצמצמת את המניפולציה על היקב. היינן סטיבן רוגסטד מסכם זאת בצורה הטובה ביותר: "הסגנון והפילוסופיה שלי מבוססים על הבעת האופי הייחודי של ענבי האחוזה שלנו ועשיית מעט ככל האפשר עבורם. כאשר לאדם יש פרי נפלא לעבוד איתו, זה צריך להיות הדגש של האדם."