קושיקשה
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות17
מגזין

שרימפס קארי אדום תאילנדי עם אורז יסמין

שרימפס קארי אדום תאילנדי עם אורז יסמין
מתכון זה אופייני למטבח ההודי. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. אם יש לכם מלח, רוטב דגים תאילנדי, ממרח קארי תאילנדי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב חלב קוקוס לא ממותק אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן תות שדה כקינוח. נסו שרימפס קארי אדום תאילנדי עם אורז יסמין, קארי אדום תאילנדי עם ירקות, ו מולים תאילנדים עם אורז יסמין (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את האורז, המים והמלח בסיר קטן. מביאים את המים לרתיחה. מכסים את המחבת ומפחיתים את החום עד בינוני נמוך ומבשלים במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
1
מניחים את קליפות שרימפס בסיר קטן לכסות עם מים. מביאים לרתיחה ולכבות את החום.
מרכיבים שתצטרך
(מומלץ: רוטב A1)(מומלץ: רוטב A1)
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
תן את הקליפות תלולות במים.
מרכיבים שתצטרך
(מומלץ: רוטב A1)(מומלץ: רוטב A1)
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
3
מעיל גדול, ישר צדדי מחבת סאוט עם שמן צמחי. הביאו את המחבת לחום בינוני-גבוה.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
מוסיפים את השום ואת משחת הקארי האדומה. מוסיפים במהירות את חלב הקוקוס ומערבבים לשלב. תזרקו פנימה את עלי הלימון.
מרכיבים שתצטרך
משחת קארי אדומהמשחת קארי אדומה
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
עלי לייםעלי ליים
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
5
מוסיפים את רוטב הדגים, סוכר חום, גרידת ליים ומיץ. מביאים לרתיחה ולהפחית לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
כָּתֵףכָּתֵף
רוטב דגיםרוטב דגים
2 כפות שמן בוטנים קלויים או שמן צמחי2 כפות שמן בוטנים קלויים או שמן צמחי
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
6
מסננים את מי הפגז שרימפס דרך מסננת לקערה. למדוד 1 כוס ולהוסיף אותו למחבת. מבשלים עד שהתערובת התעבה לעקביות של שמנת כבדה.
מרכיבים שתצטרך
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
7
מוסיפים את השרימפס ואת הפטריות ומבשלים עד שהשרימפס הופך ורוד, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
8
Fluff האורז מבושל עם מזלג. כפית את האורז לקערה ולכפות את תערובת שרימפס מעל. למעלה עם נבטי שעועית מונג, אננס קצוץ, עלי כוסברה.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועית מונגנבטי שעועית מונג
כוסברה טרייהכוסברה טרייה
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
דלעות פאי בינוני (בערך כל אחת)דלעות פאי בינוני (בערך כל אחת)
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן

פינו גריג ' יו, ריזלינג וסוביניון בלאן הם הבחירה הראשונה שלי לשרימפס. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. הפינו האורגני Ziobaffan עם 4.6 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 17 דולר לבקבוק.
פינו גריג ' יו אורגני של זיובפה
פינו גריג ' יו אורגני של זיובפה
זיאובפה אורגני פינו גריג ' יו יש ניחוחות עשירים טריים של תפוחים ואגסים עם רמזים של הדרים כי לדעוך לתוך זר פרחים ועל החיך זה בהיר ורענן עם טעמים פירות נפלאים.ZIOBAFFA Pinot Grigio צמדים היטב עם מגוון רחב של מאכלים קלים יותר, במיוחד דגים/רכיכות, עוף, פסטות ברוטב שמנת וגבינות רכות יותר. זה גם אפריטיף אידיאלי. תערובת: 100% פינו גריג ' יו