אופה עוף קל
צריך מנה עיקרית ללא גלוטן וללא חלב? אופה עוף קל יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מתכון זה משמש 5. מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 23 גרם חלבון, 4 גרם שומן, ובסך הכל 266 קלוריות. המתכון הזה מכסה %20 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מכלמתכונים דורשים מלח, ירכי עוף, חומץ יין אדום וטימין. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה ו 5 דקות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כף של 56%. ציון זה הוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים האלה: קארי עוף קל, עוף גביני קל, ו עוף מאיו קל וגביני.
הוראות
מחממים תנור ל 375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית אפייה בגודל 9 על 13 אינץ'.
מערבבים יחד את השום, שאלוט, יין לבן, מרק עוף, חומץ יין אדום, זרעי חרדל, מלח, פלפל שחור וטימין טרי בקערה, ומניחים בצד.
מניחים את ירכי העוף בתבנית האפייה המוכנה, ומפזרים את תפוחי האדמה, הפטריות והאפונה סביב המנה.
יוצקים את התערובת הנוזלית על העוף והירקות, מרימים מעט את הירכיים כדי לאפשר לטעמים להתפשט בכל המנה.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהעוף כבר לא ורוד במרכז, המיצים מתבהרים, ומדחום בשר שנקרא מיידית המוחדר למרכז הירך קורא לפחות 165 מעלות פרנהייט (75 מעלות צלזיוס), בערך 40 דקות. אפשר לצלחת לעמוד 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.