אספרגוס עם רוטב חריף-מעושן
אספרגוס עם רוטב חריף-מעושן הוא ללא גלוטן, וכל 30 ומספק כ 4 מנות. זה מנות ראשונות יש 145 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 14 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לכם גרידת לימון, צלפים, חומץ יין, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון של 93% המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: סלט עדשים תפוחי אדמה קלויים ואספרגוס עם חרדל חריף-רוטב לימון, ארטישוק בגריל ורוטב טבילת עשן חריף, ו מרק אספרגוס חריף.
הוראות
בסיר גדול של מים על חום בינוני, מוסיפים את חניתות אספרגוס וקיטור עד בקושי מכרז, על 4 דקות.
שימו את החלמונים בקערה קטנה ושברו אותם במזלג עד שלא יישארו גושים.
מוסיפים את החרדל, מיץ לימון, חומץ, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל, לפי הטעם, ומקציפים עד חלקה.
טפטוף בשמן הזית, תוך לטאטא, כדי להפוך את רוטב שמנת. מסדרים את האספרגוס על צלחות הגשה. קוצצים את חלבוני הביצה ומפזרים אותם על האספרגוס יחד עם גרידת לימון וצלפים.
טפטוף עם הרוטב העליון עם פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם.
מגישים חם, טמפרטורת החדר או מקורר.
להטיל את הביצים בשכבה אחת בסיר גדול. מכסים במים קרים על ידי לפחות 1 אינץ'. להביא רתיחה על אש נמוכה ומבשלים 1 דקה. מכסים במכסה, מכבים את החום, ומאפשרים לביצים לשבת במשך 15 דקות. יש לשטוף במים קרים.