אספרסו וג'לי שוקולד
גשו לסופר וקנו את "תמצית ונילן", " ג'לטין", "חצי שוקולד צ' יפס " ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כמה אנשים באמת אהבו את התבלין הזה. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -30 דקות. וזה לא כל כך מרהיב. נסו אספרסו וג'לי שוקולד, מוס אספרסו שוקולד לבן עם אספרסו קל קרמל טפטוף, ו עוגת לבה שוקולד-אספרסו עם קצפת אספרסו (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את השוקולד צ ' יפס ושמנת בקערה קטנה.
מניחים על מחבת של מים רותחים בקושי ומערבבים עד השוקולד נמס והתערובת חלקה, על 5 דקות. כפית את התערובת לתוך החלק התחתון של 6 כוסות אספרסו. להכניס למקרר עד סט, כ -20 דקות.
יוצקים 1/2 כוס מים בקערה בינונית.
מפזרים את הג ' לטין על גבי ומניחים בצד במשך 5 דקות עד מתרכך. בסיר קטן, לשלב עוד 1/2 כוס מים, סוכר, ואבקת אספרסו. מביאים לרתיחה, לטאטא לעתים קרובות, עד הסוכר מומס.
יוצקים את תערובת האספרסו על הג 'לטין ומקציפים עד שהג' לטין נמס.
להקציף בליקר הקפה. להפריש להתקרר, כ -15 דקות. מצקת את תערובת הג ' לטין על שכבת השוקולד. להכניס למקרר עד סט, על 1 1/2 שעות.
עבור קצפת: בקערה בינונית, באמצעות מערבל יד חשמלי, להכות את הקרם במהירות בינונית עד עבה.
מוסיפים את הוניל ומכים עד שהקרם מחזיק פסגות נוקשות.
תן לג ' לי לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 15 דקות. מנה עם קצפת ומגישים.