אפיית לחם: לחם בסגנון איטלקי עם חיטה מלאה
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 175 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 4g של שומן למנה. מתאים ל-8 מנות. גשו לסופר וקנו מים, קמח סולת, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. נסו אפיית לחם: לחם שומשום לבן מהיר ואיטי, אפיית לחם: לחם לבן אירי שלם, ו אפיית לחם: לחם שיבולת שועל (מתכונים דומים).
הוראות
שים את המים, סוכר, שמרים, סולת, וקמח חיטה מלאה לבן בקערה של מערבל דוכן שלך. מערבבים לשלב ולהניח בצד במשך 20 דקות. זה יהיה מאוד מקציף.
מוסיפים את קמח הלחם ולשים עם הוו הבצק עד שהבצק חלק וגמיש.
מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש עד ששניהם משולבים במלואם. יוצרים את כיכר לתוך כדור, טפטוף עם קצת שמן זית, ולהחזיר אותו לקערה. מכסים את הקערה ומניחים בצד עד שהבצק הוכפל בגודל, בערך 1 שעה.
מחממים את התנור ל-350 מעלות וממפים תבנית אפייה בנייר אפייה. כאשר הבצק הוכפל, להסיר אותו מהקערה וליצור אותו בעדינות לתוך יומן על 10 סנטימטרים.
מניחים אותו על המחבת מוכנה, בצד התפר למטה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד להכפלה, כ-30 דקות.
לעשות 3 חתכים אלכסוניים על גבי כיכר ואופים ב 350 מעלות עד חום זהוב, על 35 דקות.
תן כיכר להתקרר לחלוטין על מדף לפני חיתוך.